AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 lovește la vârf la Casa Albă. Biden trebuie să ia o...

Covid-19 lovește la vârf la Casa Albă. Biden trebuie să ia o decizie rapidă

Covid-19 lovește la vârf la Casa Albă. Biden trebuie să ia o decizie rapidă

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunțat duminică, 31 octombrie, că a fost testată pozitiv pentru Covid-19, la câteva zile după ce a decis să nu participe la deplasarea europeană a președintelui SUA, Joe Biden, deoarece membrii familiei sale au contractat virusul.

Jen Psaki asigură într-un comunicat că, după ce a fost testată negativ de mai multe ori în cursul săptămânii, un test a fost însă pozitiv, duminică.

Zece zile în carantină

„Deși nu am avut un contact strâns în persoană cu președintele sau cu oficiali înalți ai Casei Albe de miercuri și am fost testată negativ timp de patru zile după acest ultim contact, dezvălui testul pozitiv de astăzi, de dragul transparenței”, explică ea.

„Când l-am văzut ultima dată pe președinte marți, stăteam afară la mai mult de un metru distanță și purtam măști”.

Purtătorul de cuvânt a spus că are doar simptome ușoare datorită vaccinului și a spus că lucrează de acasă, adăugând că se va pune în carantină timp de zece zile înainte de a fi supusă unui nou test și, eventual, de a se întoarce la Casa Albă, scrie France 24.

Doar 58% din americani, complet vaccinați

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a fost duminică la Roma, Italia, pentru summitul G20 și va fi luni la Glasgow pentru summitul COP26 privind schimbările climatice. El a primit o injecție de rapel cu vaccinul anti-Covid în septembrie.

Mulți americani rămân refractari la vaccinare și doar 58% dintre ei sunt complet vaccinați, în timp ce SUA au înregistrat peste 745.000 de decese din cauza pandemiei. Oficialii americani din domeniul sănătății au aprobat vaccinurile de rapel pentru Moderna, Pfizer și Johnson & Johnson.

 

author avatar
Tudor Borcea
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger