AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 lasă Marea Britanie în pana prostului. Benzinăriile, silite să închidă

Covid-19 lasă Marea Britanie în pana prostului. Benzinăriile, silite să închidă

Covid-19 lasă Marea Britanie în pana prostului. Benzinăriile, silite să închidă

Aceste probleme de aprovizionare se datorează în special pandemiei Covid-19, care a determinat mulți șoferi de camioane, în mare parte străini, să se întoarcă în țările lor, în timp ce centrele de instruire au rămas închise luni întregi.

Stații de benzină administrate de compania britanică BP și de competitorul său american ExxonMobil au închis în Marea Britanie, din cauza lipsei de combustibil, pe fondul problemelor de livrare din țară cauzate de lipsa șoferilor de camioane.

Pandemia și Brexit, furtuna perfectă

Gigantul petrolier BP (British Petroleum) a declarat joi, 23 septembrie, că „un număr mic” de benzinării sale din Marea Britanie „s-au închis temporar din cauza lipsei de benzină fără plumb și motorină”.

Într-un comunicat, grupul admite că „suferă de probleme de aprovizionare cu benzină în unele locuri de vânzare din Marea Britanie” cauzate de „întârzieri de livrare din cauza penuriei de șoferi de camioane din întreaga țară”.

De partea sa, gigantul american ExxonMobil, proprietarul stațiilor Esso, a declarat că un „număr mic” din cele 200 de stații ale sale din supermarketurile Tesco au fost, de asemenea, afectate de această problemă, scrie Le Monde.

Aceste probleme de aprovizionare se datorează în parte pandemiei, care a determinat mulți șoferi de camioane, în mare parte străini, să se întoarcă în țările lor, în timp ce centrele de instruire pentru noii șoferi au rămas închise de luni de zile.

În același timp, sosirea de noi șoferi din Uniunea Europeană este complicată de Brexit, cu formalități de imigrare mult mai complexe. BP declară că lucrează pentru a rezolva aceste dificultăți și a acorda „prioritate stațiilor de serviciu de pe autostrăzi, marile axe rutiere și locații unde are loc cea mai mare cerere”.

Evitarea achizițiilor de panică

Pentru a evita achizițiile de panică la benzinării, guvernul britanic încearcă să fie liniștitor, asigurând că „nu există lipsă de combustibil în Marea Britanie” și făcând un apel populației să „cumpere combustibil în mod normal”.

„Recunoaștem dificultățile cu care se confruntă sectorul (logistic) și am luat măsuri pentru a crește disponibilitatea șoferilor de camioane grele, prin facilitarea procedurilor pentru șoferii noi și prin creșterea numărului de teste ale permisului de conducere” , explică un purtător de cuvânt al guvernului.

author avatar
Tudor Borcea
525 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger