AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 lasă armata fără chiloți. Soldații trebuie să predea lenjeria intimă viitorilor...

Covid-19 lasă armata fără chiloți. Soldații trebuie să predea lenjeria intimă viitorilor recruți

Soldații norvegieni vor trebui acum să predea chiloții, sutienele și șosetele, după serviciul militar, succesorilor lor, deoarece armata din Norvegia se confruntă cu probleme de stocuri din cauza Covid-19, a informat televiziunea publică NRK. 

Până de curând, militarii demobilizați puteau să-și părăsească garnizoana cu tot cu lenjeria care le fusese dată în timpul serviciului sub drapel.

Dar pandemia Covid-19 a complicat serios fluxurile de aprovizionare, determinând armata norvegiană să le ceară soldaților să predea și cele mai intime efecte, pentru a putea fi refolosite mai departe.

„Lenjeria este spălată, curățată și verificată”

„Acum, că am ales să reutilizam această parte a efectelor, aceasta ne ajută să avem mai mult volum în circulație și să creștem capacitatea de livrare a echipamentelor. Avem prea puțin în stoc”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Hans Meisingset, pentru NRK.

Lenjeria intimă este spălată, curățată și verificată. Ceea ce distribuim este în stare bună”, a spus el. Un reprezentant al soldaților a criticat însă eșecurile recurente care ar putea afecta capacitățile operaționale, scrie AFP.

„Lipsa serioasă de echipamente și îmbrăcăminte poate afecta pregătirea operațională și, în cel mai rău caz, siguranța soldatului”, a declarat Eirik Sjøhelle Eiksund pentru publicația comercială Forsvarets Forum.

Păzind granițele de nord ale NATO împotriva Rusiei vecine, Norvegia menține serviciul militar unisex și convoacă anual în jur de 8.000 de bărbați și femei, doar o fracțiune din această grupă de vârstă.

 

author avatar
Tudor Borcea