AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19: Israelul va primi turiștii din 19 septembrie

Covid-19: Israelul va primi turiștii din 19 septembrie

Covid-19: Israelul va primi turiștii din 19 septembrie

Statul evreu va primi din nou grupuri de turiști străini, dublu vaccinați în ultimele șase luni, începând cu 19 septembrie.

După o lună de pauză din cauza unui nou val de contaminare Covid-19Israel își va redeschide porțile în 19 septembrie grupurilor de turiști străini, au anunțat autoritățile.

În grup, nu individual

Ministerul israelian al Turismului a anunțat că, începând cu această dată, grupurile de turiști, formate din cinci până la treizeci de persoane, vor fi din nou admise în Israel, în afară de cele care provin din țări clasificate pe „lista roșie”. Aceasta include în prezent Brazilia, Turcia, Bulgaria și Mexic.

„Nu există nicio limită a numărului de grupuri de turiști străini autorizate să intre în Israel”, a precizat Ministerul Turismului într-un comunicat, adăugând că din mai până în august, înainte de închiderea temporară a frontierei, „peste 2 000 de turiști au intrat în Israel, în principal din SUA și Europa” și „nu au fost identificate cazuri de Covid-19 în rândurile acestor grupuri”, scrie Le Point.

De notat că turiștii trebuie să fi primit o a doua doză de vaccin în ultimele șase luni sau să aibă dovada unei a treia doze, au declarat autoritățile, care au lansat în ultimele săptămâni o campanie în favoarea acestei injecții de rapel pentru a revigora răspunsul imunitar al persoanelor vaccinate de mai mult de șase luni. Cu toate acestea, autoritățile israeliene nu au indicat o dată pentru primirea turiștilor individuali.

Premierul Naftali Bennett face apel la „prudență”

Această decizie vine după începutul anului școlar în Israel, țară care a înregistrat un record săptămâna trecută, cu aproximativ 11.000 de infecții într-o zi. De atunci, numărul a scăzut, sâmbătă, la 4.975 de contaminări, potrivit Ministerului Sănătății, care a raportat și o reducere a cazurilor grave.

Premierul israelian Naftali Bennett a solicitat însă întregii populații să rămână „precaută” și să respecte instrucțiunile sanitare, în special în perioada premergătoare sărbătorilor evreiești, susceptibile de a reuni familiile din țară, care vor începe lunea viitoare, pentru noul an evreiesc, Rosh Hashanah, urmat în această lună de festivalurile Yom Kippur și Sukkot.

Având în vedere o campanie intensă de vaccinare în timpul iernii, statul evreu și-a deconfinat cea mai mare parte a economiei în primăvara acestui an și, în luna mai, a autorizat grupuri de turiști străini să intre în țară în conformitate cu protocolul sanitar. Dar autoritățile au înghețat acest program de relaxare la 11 august din cauza unui nou aflux de cazuri legate de varianta Delta, în special în rândul celor nevaccinați.

 

 

author avatar
Tudor Borcea