AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Israel, lovit în structura strategică. Mii de noi infectări

Covid-19. Israel, lovit în structura strategică. Mii de noi infectări

Covid-19. Israel, lovit în structura strategică. Mii de noi infectări

În fața unei creșteri bruște a cazurilor de Covid-19, forțele armate din Israel au pus în aplicare o serie de noi restricții, inclusiv o revenire la sistemul „capsulă”.

Numărul soldaților diagnosticați pozitiv cu Covid-19 a continuat să crească rapid și s-a multiplicat de cinci ori într-o săptămână. De luni, sunt peste 5.000 de cazuri confirmate, potrivit armatei.

Infectările au crescut vertiginos

Toți soldații, ofițerii și angajații civili care au fost testați pozitiv prezintă simptome ușoare, potrivit IDF (armata Israelului).

După o medie de câteva sute de cazuri confirmate pe parcursul mai multor săptămâni, cifrele au crescut vertiginos în ultimele zile, de la 990 lunea trecută la 1.778 joia trecută, 3.160 duminică și 5.187 luni, potrivit IDF.

În plus, 6.231 de militari se aflau în carantină la domiciliu după ce au intrat în contact cu o persoană infectată, de duminică, scrie The Times of Israel.

În fața acestei creșteri bruște a cazurilor de coronavirus, armata a pus în aplicare o serie de noi restricții pentru a preveni o epidemie și mai mare în rândurile sale.

Încă de vinerea trecută, armata a revenit la un sistem  tip „capsule” care fusese folosit în valurile anterioare. Sistemul este conceput pentru a se asigura că un ansamblu de soldați poate continua să meargă pe teren, chiar dacă unul dintre ei contractează Covid-19.

Astfel, unitățile au fost împărțite în grupuri distincte care, teoretic, nu sunt în contact fizic, pentru a preveni ca un soldat infectat să răspândească boala în întreaga unitate.

Această restricție a fost aplicată în cadrul companiilor pentru trupele terestre, pe navele marinei, în departamentele de informații militare și în escadrilele forțelor aeriene, a menționat IDF.

În plus, pentru a reduce presiunea asupra centrelor de testare civile, armata a mai anunțat că va începe să ofere teste de depistare în clinicile militare și că va oferi pacienților teste antigenice gratuite și rapide.

author avatar
Tudor Borcea
618 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger