AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Israel începe administrarea celei de-a patra doze

Covid-19. Israel începe administrarea celei de-a patra doze

Covid-19. Israel începe administrarea celei de-a patra doze

Premierul Naftali Bennett a anunțat că toți israelienii cu vârsta de peste 60 de ani și personalul medical vor avea dreptul la o a patra doză de vaccin anti-Covid-19, după consultarea unui grup de experți.

Declarațiile vin într-un moment în care Israel se luptă să limiteze răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, decretând interdicții de călătorie și alte restricții fără a merge până la izolare.

„Lumea ne va călca pe urme”

„Am dat ordin de pregătire imediată pentru al patrulea vaccin”, a scris Bennett pe Twitter. „Lumea ne va călca pe urme”. Un purtător de cuvânt a spus că Israelul a fost prima țară din lume care va administra a patra doză.

Decizia grupului de experți privind pandemia de a aproba cea de-a patra doză este „o veste excelentă” care „ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care copleșește lumea”, a declarat anterior Bennett.

„Cetățenii Israelului au fost primii din lume care au primit cea de-a treia doză de vaccin Covid-19 și continuăm să fim în frunte cu cea de-a patra doză”, a spus el într-un comunicat de presă emis de serviciile sale, făcând apel la cei care îndeplinesc aceste criterii pentru a „merge să se vaccineze”.

Persoanele imunodeprimate pot primi și ele a patra doză, care poate fi administrată acestora, precum și persoanelor de peste 60 de ani și echipelor medicale, la cel puțin patru luni de la a treia injecție, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Israelul a anunțat că a adăugat Statele Unite, Canada și alte țări pe lista roșie a aproximativ 50 de state în care sunt interzise călătoriile, în încercarea de a limita varianta Omicron.

4,1 milioane de locuitori din 9,3, vaccinați cu trei doze

Aceste restricții de deplasare în străinătate, care au afectat deja Franța, Marea Britanie și majoritatea țărilor africane, vor intra în vigoare miercuri și vor rămâne efective, ca și pentru celelalte țări „roșii”, până cel puțin la 29 decembrie, scrie AFP.

Celelalte țări adăugate, marți, pe lista roșie sunt Belgia, Germania, Italia, Ungaria, Maroc, Portugalia, Elveția și Turcia. Aceste măsuri privesc, în special în cazul Statelor Unite, sute de mii de israelieni cu dublă cetățenie.

Marți, în Israel au fost raportate 1.148 de cazuri confirmate și „foarte probabile” de Omicron, dintre care mai mult de jumătate erau persoane vaccinate, potrivit Ministerului Sănătății.

Peste 4,1 din cei 9,3 milioane de locuitori din Israel au primit trei doze de vaccin împotriva coronavirusului. Copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani sunt în prezent vaccinați.

author avatar
Tudor Borcea
139 afisari

2 COMENTARII

  1. Au vazut ca primele trei doze nu i-au ajutat, asa ca acum o fac si pe a patra. Parca se chema intr-un fel asteptarea la un alt rezultat al aceleiasi actiuni.

  2. Doze fără numărrr. CU ABONAMENT SĂ FIE. ÎN FOLOSUL LUI FAIȚĂR ȘI ASOCIAȚII!

    COBAII….??? POA’ SĂ CRAPE DACĂ AU FOST PROȘTI. BANUL SĂ IASĂ!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger