AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 învinge politica Partidului Comunist chinez. Cazuri în creștere, noi decese, închideri...

Covid-19 învinge politica Partidului Comunist chinez. Cazuri în creștere, noi decese, închideri la Beijing

Covid-19 învinge politica Partidului Comunist chinez. Cazuri în creștere, noi decese, închideri la Beijing / Foto: printscreen

Beijingul a închis, marți, parcurile, centrele comerciale și muzeele, în timp ce alte orașe din China au reluat testele în masă pentru Covid-19, în timp ce țara se luptă cu o recrudescență a infecțiilor la nivel național care a sporit îngrijorările legate de economie.

 

China a raportat luni 28.127 de cazuri noi, aproape de vârful de infecții zilnice din aprilie. Cazurile din orașul Guangzhou și municipalitatea Chongqing au reprezentat aproximativ jumătate din total. În Beijing, infecțiile au atins un nivel record, determinându-i pe locuitori să rămână acasă.

Noi restricții, panică pe piețele mondiale

Două noi decese au fost atribuite coronavirusului, față de cele trei de la sfârșitul săptămânii trecute, primele în China din luna mai.

Acest ultim val este un test al recentelor ajustări ale Chinei a politicii „zero Covid-19”, care solicită autorităților să aplice măsuri de sănătate într-un mod mai bine direcționat.

În plus, măsurile luate în Beijing și în alte orașe au reînviat îngrijorările investitorilor și au făcut ca acțiunile mondiale și prețurile petrolului să se prăbușească peste noapte.

Luni, Beijingul a înăsprit regulile de intrare în oraș, cerând călătorilor să treacă prin trei zile de control la sosire înainte de a putea părăsi locul de cazare.

Numeroase muzee au fost închise, iar marți, locuri precum parcul tematic Happy Valley și vastul parc Chaoyang și-au anunțat închiderea. Beijingul a raportat 1.438 de noi cazuri locale, în creștere față de 962 duminică, informează Boursorama.

Orașul Wuhan, unde virusul a fost descoperit pentru prima dată în 2020, a emis marți un anunț prin care îi îndeamnă pe locuitori să se deplaseze doar între casă și serviciu.

Vicepremierul chinez Sun Chunlan, care a fost vârful de lance al politicii „zero Covid-19”, a vizitat luni orașul Chongqing și a îndemnat autoritățile orașului să respecte măsurile și să controleze epidemia, a declarat municipalitatea.

author avatar
Tudor Borcea
143 afisari

5 COMENTARII

  1. Richipeii ăștia sclaveți și idioți se joacă cu focul. Cât de idioți sunt gălbejiții de mai suportă batjocura asta cu o boală care nu există. Este o gripă și atât.

      • Waxere, tu să taci că ești retard. Și marș de bagă dozele trei și patru. Direct în tâmplă.
        Ai priceput, tăpălăbare?

  2. Propaganda NATO din invidie pentru China care este 50 de ani peste tarile UE si nord Amerlica ,occidentul este in fata Chinei ,la drogati ,la pedofili ,la poponari ,la operatii trangenders si la crime

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger