AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în Thailanda. Morgile nu mai fac față și închiriază containere frigorifice

Covid-19 în Thailanda. Morgile nu mai fac față și închiriază containere frigorifice

Covid-19 în Thailanda. Morgile nu mai fac față și închiriază containere frigorifice

În Thailanda, morgile, copleșite de cadavre, închiriază containere frigorifice pentru depozitarea corpurilor, iar echipele medico-legale sunt epuizate.

„Suprasolicitarea fizică și mentală este foarte grea (…), unii membri ai personalului leșină. Suntem aproape la limita capacităților noastre”, spune Thanitchet Khetkham, angajat la morga spitalului Universității Thammasat, la nord de Bangkok.

Țara, lovită de varianta Delta

Într-un costum de protecție, cu mânuși, vizor și mască pe față, el testează, folosind un tampon, încă un corp care tocmai a sosit în secție. Dacă este pozitiv pentru Covid-19, nu se poate efectua nici o autopsie și va fi incinerat în grabă într-un crematoriu.

Morga este copleșită de câteva zile. A trebuit să fie închiriat un container, destinat anterior depozitării de bunuri perisabile și transformat apoi în depozit de cadavre.

Thailanda, care a reușit să treacă 2020, cu un număr redus de cazuri Covid-19, se află – la fel ca mai multe țări din Asia – foarte vulnerabilă în fața epidemiei din cauza variantei Delta.

Joi, 5 august, au fost înregistrate aproape 21.000 de cazuri, nemaivăzut de la începutul crizei sanitare Au fost înregistrate 160 de decese, marea majoritate în Bangkok, scrie Boursorama.

Spitalele din capitală și provinciile din jur sunt și ele copleșite. Dar campania de vaccinare se desfășoară încet. Doar 4 din cele 70 de milioane de thailandezi au primit două doze de vaccinuri, iar guvernul prim-ministrului Prayut Chan-O-Cha este criticat pentru gestionarea crizei.

Cadavrele rămân zile întregi în case

„Până la sfârșitul anului, intenționăm să administrăm cel puțin 10 milioane de doze pe lună”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Anucha Burapachaisri. Între timp, cadavrele morților de Covid-19 rămân uneori acasă câteva zile înainte ca echipele să preia.

„Numărul de angajați este același ca înainte de pandemie, dar munca pe care o facem s-a triplat. Ce se întâmplă dacă unul dintre noi se îmbolnăvește?”, se întreabă Thippailin Phinjirapong, medic legist la morga Thammasat

 

author avatar
Tudor Borcea
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger