AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în SUA. United Airlines va concedia sute de angajați nevaccinați

Covid-19 în SUA. United Airlines va concedia sute de angajați nevaccinați

Covid-19 în SUA. United Airlines va concedia sute de angajați nevaccinați

United Airlines, una din cele mai mari companii aeriene din SUA și din întreaga lume, a impus vaccinarea pentru 67.000 de angajați, marea majoritate conformându-se cu această directivă.

Compania United Airlines, care le-a cerut tuturor angajaților săi din Statele Unite, la începutul lunii august, să se vaccineze împotriva Covid-19, a anunțat marți, 28 septembrie, că se pregătește să concedieze 593 de persoane care nu au furnizat dovada vaccinării. Aceasta reprezintă totuși mai puțin de 1% din forța de muncă în cauză.

Scutiri medicale și religioase

Din aproximativ 67.000 de angajați ai companiei, mai puțin de 3%, sau aproximativ 2.000, au solicitat scutiri medicale sau religioase, care sunt în curs de examinare. Cei 593 de angajați își pot salva încă locurile de muncă dacă furnizează dovada vaccinării sau primesc o injecție înainte de data limită.

„Am cerut vaccinarea pentru toți angajații United din Statele Unite, dintr-un singur motiv simplu: pentru a asigura siguranța angajaților noștri”, au declarat președintele companiei, Scott Kirby, și oficialul pentru afaceri publice, Brett Hart.

„Și adevărul este că toată lumea este mai în siguranță atunci când toată lumea este vaccinată, iar solicitarea vaccinului funcționează”, au adăugat ei, scrie 20 Minutes.

O decizie „incredibil de dificilă”

Pentru cei 593 de angajați care nu au furnizat dovada vaccinării, compania va iniția un proces de concediere în conformitate cu o procedură negociată cu sindicatele. „A fost o decizie incredibil de dificilă, dar asigurarea siguranței echipei noastre a fost întotdeauna prioritatea noastră”, au declarat oficialii.

Scott Kirby a indicat, în ianuarie, că intenționează să impună vaccinarea tuturor angajaților din Statele Unite. Angajatorii au dreptul să solicite vaccinarea angajaților care se deplasează la locul lor de muncă, cu excepții din motive medicale sau obiecții religioase, potrivit Agenției federale SUA pentru aplicarea legilor împotriva discriminării la locul de muncă (EEOC).

United Airlines intenționase inițial să plaseze pe 2 octombrie în concediu fără plată angajații cărora li s-a acordat o scutire. Dar o procedură legală lansată de angajații cărora li s-a refuzat scutirea de vaccin este în curs de desfășurare, aceste persoane rămânând pentru moment în cadrul companiei până pe 15 octombrie, în așteptarea unei decizii.

author avatar
Tudor Borcea
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger