AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în SUA. Doctorul Anthony Fauci avertizează: Țara merge într-o direcție greșită

Covid-19 în SUA. Doctorul Anthony Fauci avertizează: Țara merge într-o direcție greșită

Covid-19 în SUA. Doctorul Anthony Fauci avertizează: Țara merge într-o direcție greșită

Cunoscutul imunolog și consilier al președintelui Joe Biden a avertizat, duminică, 25 iulie, că Statele Unite „merg într-o direcție greșită”, deoarece numărul de cazuri Covid-19 continuă să crească în țară, în special în rândul persoanelor nevaccinate.  

„Uitați-vă la curba noilor cazuri și, după cum ați spus la începutul acestui interviu, este printre cei nevaccinați. Și din moment ce avem 50% din țară care nu este complet vaccinată, aceasta este o problemă”, a spus Fauci într-un interviu acordat în cadrul emisiunii State of the Union a CNN.

Scenarii sumbre

Gazda emisiunii, Jake Tapper,  l-a interogat pe Anthony Fauci despre un scenariu care prevede, în cel mai rău caz, până la 4.000 de decese pe zi cauzate de Covid-19 pe zi în SUA, dacă rata de vaccinare nu se îmbunătățește.

„Dr. Fauci și mai mulți specialiști în boli infecțioase au precizat că majoritatea acestor decese vor avea loc în rândul populației nevaccinate, relatează CNN.

Peste 610.000 de decese

„Este într-adevăr o pandemie în rândul celor nevaccinați, deci este o problemă care afectează în mod deosebit cei nevaccinați și de aceea le cerem, aproape că ne rugăm,  persoanelor care nu au fost inoculate să se vaccineze”, a spus el, scrie AFP.

Acest avertisment din partea consilierului președintelui Joe Biden vine în momentul în care Statele Unite se confruntă cu o  creștere a cazurilor variantei Delta.

Până duminică, țara a înregistrat peste 34 de milioane de cazuri de Covid-19 și peste 610.000 de decese legate de virus.

author avatar
Tudor Borcea
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger