AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în Germania. Ministrul Sănătății arată cu degetul familiile din Balcani și...

Covid-19 în Germania. Ministrul Sănătății arată cu degetul familiile din Balcani și din Turcia

Covid-19 în Germania. Ministrul Sănătății arată cu degetul familiile din Balcani și din Turcia

Ministrul Jens Spahn a declarat că familiile cu origini imigrante se află în spatele celui de-al doilea val de contaminare cu SARS-CoV-2 din Germania, vara trecută.

Al doilea val de contaminare cu Covid-19 din Germania se crede că a fost provocat parțial de familiile cu origini imigrante, care au plecat în țara lor de origine în vara anului 2020, potrivit ministrului german al Sănătății, Jens Spahn.

Jens Spahn a declarat că jumătate din infecțiile cu coronavirus care au avut loc în Germania vara trecută ar putea fi atribuite vizitelor familiale ale migranților din Balcani, relatează Euractiv.

„Călătoriile în străinătate, adesea pentru vizite la rude în Turcia și în Balcani, au fost uneori responsabile pentru aproximativ 50% din noile infecții”, a declarat Jens Spahn pentru Bild am Sonntag

Pe această bază, Spahn solicită încheierea unor acorduri cu aceste țări pentru a impune teste la intrarea și ieșirea călătorilor care se întorc pe teritoriul Germaniei.

Turcii strigă „stigmatizare”

Vicepreședintele marii comunității turcești din Germania, Serhat Ulusoy, a declarat presei germane că Jens Spahn plasează astfel „grupuri întregi de populație sub suspiciuni generale” și că a deschis ușa „stigmatizării”.

Primul ministru albanez Edi Rama a reacționat, de asemenea, cu indignare, vorbind despre un „scandal” că un ministru german „devalorizează astfel persoanele de origine imigrantă”.

Șeful guvernului albanez adenunțat, de asemenea, utilizarea „unui clișeu negativ asupra Balcanilor pentru a apăra un bilanț vădit negativ”.

author avatar
Tudor Borcea