AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în Florida. Chiriași nevaccinați, amenințați cu evacuarea

Covid-19 în Florida. Chiriași nevaccinați, amenințați cu evacuarea

Covid-19 în Florida. Chiriași nevaccinați, amenințați cu evacuarea

În acest stat din sud-estul SUA, unde varianta Delta a făcut să explodeze numărul cazurilor de Covid-19, un proprietar al mai imobile a decis să impună vaccinarea chiriașilor, viitorilor chiriași și angajaților săi.

Santiago A. Alvarez, care a contractat el însuși Covid-19 și și-a văzut prieteni murind înainte de sosirea vaccinului, a trimis o scrisoare în august chiriașilor săi, cerându-le, ca începând cu 15 august, să ofere „dovada vaccinării înainte de reînnoirea contractului de închiriere”, relatează Washington Post.

Unii angajați au plecat

Aceeași regulă pentru potențialii chiriași, care își pot face bagajele dacă nu sunt vaccinați. Angajații responsabili cu întreținerea clădirilor au trebuit, de asemenea, să respecte această nouă politică. Santiago A. Alvarez a mai spus ziarului american că doar doi dintre cei 70 de angajați ai săi au preferat să fie concediați decât să fie vaccinați.

Jasmine Irby, o tânără de 28 de ani, care locuia de doi ani într-unul din imobilele deținute de Alvarez, plănuise să-și reînnoiască contractul de închiriere la sfârșitul lunii august dar a preferat să plece în loc să fie obligată să se vaccineze.

Potrivit celui mai mare ziar american din Washington, DC, ea a depus o plângere pentru a avea dreptul să rămână în apartamentul ei „fără a fi nevoie să dezvăluie date personale despre sănătatea ei”.

În Florida, guvernatorul dictrează propriile legi anti-Covid

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, susținător fervent al lui Donald Trump, a luptat împotriva tuturor restricțiilor sanitare, cum ar fi măștile obligatorii la școală, și chiar a reușit să ridice restricțiile, în timp ce statul suferă o explozie de cazuri din cauza variantei Delta.

În ceea ce privește vaccinul, Ron DeSantis – el însuși vaccinat – susține că este o alegere personală, care nu ar trebui impusă de un angajator sau de nici o putere.

O lege trebuie, de asemenea, să intre în vigoare în Florida, care să interzică angajatorilor, indiferent dacă sunt din industria restaurantelor, în magazinele universale sau în unitățile de servicii publice, să solicite angajaților lor dovada vaccinării, scrie Le Point.

Amenzi prevăzute pentru angajatori

Un purtător de cuvânt al lui Ron DeSantis chiar a declarat pentru Washington Post că orice entitate care încalcă această lege riscă o amendă de 5.000 de dolari (aproximativ 4.200 de euro).

Joi, 9 septembrie, președintele Joe Biden a extins obligația vaccinală la două treimi din lucrătorii americani, inclusiv obligarea oficialilor executivului să fie vaccinați. Ron DeSantis s-a declarat imediat împotrivă.

 

author avatar
Tudor Borcea
217 afisari

1 COMENTARIU

  1. Muricani cretini. Problema este că le vor lua locul richipeii, care nu-s deloc mai evoluați.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger