AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în China. SUA ordonă plecarea angajaților consulatului din Shanghai

Covid-19 în China. SUA ordonă plecarea angajaților consulatului din Shanghai

Covid-19 în China. SUA ordonă plecarea angajaților consulatului din Shanghai

În timp ce pandemia Covid-19 face ravagii în Shanghai, capitala economică chineză plasată într-o izolare foarte strictă, Departamentul de Stat al SUA a ordonat marți, 12 aprilie, plecarea personalului său consular și și-a exprimat Beijingului „preocupările cu privire la siguranța și bunăstarea cetățenilor americani”.

Statele Unite au ordonat angajaților neesențiali ai consulatului american din Shanghai să părăsească orașul, pe fondul unui focar epidemic și al unor măsuri stricte de izolare în metropolă, a anunțat ambasada americană.

23.000 de noi cazuri într-o zi

Ministerul Sănătății din China a raportat marți peste 23.000 de noi cazuri pozitive în Shanghai. Capitala economică a Chinei se confruntă cu cea mai puternică creștere de la începutul pandemiei.

Autoritățile au impus restricții aproape tuturor celor 25 de milioane de rezidenți și îi plasează pe cei care au fost testați pozitiv în centre de carantină.

De asemenea, diplomații americani au informat autoritățile chineze „de îngrijorările lor cu privire la siguranța și bunăstarea cetățenilor americani”, precizează un comunicat al ambasadei.

China este una dintre ultimele țări din lume care a aplicat o strategie strictă de zero Covid. Constă în mai multe măsuri: izolări de îndată ce apar câteva cazuri, separarea persoanelor testate pozitiv de restul populației, restricții la eliberarea vizelor, carantină la sosirea în teritoriu sau chiar urmărirea deplasărilor, scrie France 24.

Săptămâna trecută, ambasada SUA indicase deja că „autorizează” angajaților neesențiali  ai consulatului să părăsească Shanghaiul. Ambasada a estimat, de asemenea, că cetățenii americani riscă să se confrunte cu o „aplicare arbitrară” a restricțiilor anti-Covid-19.

author avatar
Tudor Borcea
245 afisari

2 COMENTARII

  1. Se reiau minciunile din zona de declansare covid. Trebuie sa fi retard sau inoculat ca sa le crezi. Faptul ca consulatul american trambiteaza ca sunt probleme acolo desconspira intelegerea dintre americani si chinezi in privinta covidului. Daca situatia din ucraina e cam incurcata ce si-au zis ei:”Hai sa le mutam atentia la celalalt pol al pamantului!”. Mincinosi ordinari! 2 ani e prea putin ca sa uitam toti ce minciuni ni se vindeau de prin China, SUA, Italia…..etc la inceputul pandemiei. Media e si ea vaccinata de cei de la great reset si mutatia genetica in atitudine e ireversibila!

  2. Bai Xi, bai papagalule chinezoi, vezi ca au dat amerlocii iar in voi cu o noua arma biologica, doar nu crezi ca toti sunt asa de prosti ca si tine si tot neamul tau de gandaci chinezoi, oricum sunteti prea multi, cam asa ceva a zis si nazistul sef Klaus Shwabb, acum au pus iar ochii pe voi, asa ca aia e, de acolo chiar scapa numai cine poate !! Ha ha ha 🙂 Multa sanatate, bai chinezoilor, si nu uitati ca deja traiti in Paradisul mult visat din Iad !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger