AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în China. Cadre ale partidului, trimise să muncească pentru iPhone. Comuniștii,...

Covid-19 în China. Cadre ale partidului, trimise să muncească pentru iPhone. Comuniștii, în slujba celei mai valoroase multinaționale a SUA

covid-19Raport declasificat al serviciilor secrete americane despre Covid-19. Unde a izbucnit, de fapt, pandemia

Sătenii și cadrele Partidului Comunist au fost mobilizați pentru a acoperi liniile de producție ale unei fabrici gigantice a furnizorului Apple, Foxconn, din Zhengzhou, în provincia Henan, după ce mii de muncitori au fugit de un focar de Covid-19 din uzină.

De la începutul pandemiei Covid-19, membrii Partidului Comunist Chinez (PCC) au fost chemați în mod regulat să fie „în prima linie”.

Cadre de nădejde pentru reluarea producției

Cadrele de partid din Henan, o provincie din centrul Chinei care a fost afectată de Covid-19 în ultima lună și jumătate, au urmat aceste instrucțiuni întocmai: în ultima săptămână, au dat un exemplu, mergând să angajeze personal pe liniile de producție ale gigantului taiwanez Foxconn, subcontractant de produse electronice.

Afectată de o epidemie majoră de Covid-19, unitatea de producție din Zhengzhou, capitala Henan, și-a văzut angajații fugind în masă la sfârșitul lunii octombrie, în plină producție a iPhone 14. De atunci, fabrica, care are până la 300.000 de angajați, se luptă să recruteze personal, în timp ce orașul menține restricțiile.

De aici și apelul făcut în apropiere de Zhengzhou: potrivit presei de afaceri Cailian, satele au fost instruite să trimită cel puțin doi locuitori fiecare, iar cadrele de partid trebuiau să fie primele care să semneze contracte de una până la șase luni pentru a da un exemplu, informează Le Monde.

Membrii PCC dând o mână de ajutor unei companii taiwaneze, în slujba celei mai valoroase multinaționale americane din lume: povestea este ironică, dar revelatoare pentru situația din China anului 2022. Cu cei 10 milioane de locuitori și cu infrastructura sa industrială, Zhengzhou este una dintre numeroasele metropole regionale care se află sub restricții.

„Uzina lumii” trebuie să duduie

În timp ce autoritățile nu ezită să sacrifice serviciile, catering, turism și divertisment, păstrarea producției industriale este o prioritate. Nu se pune problema ca China să își piardă statutul de fabrică a lumii. Autoritățile locale au fost foarte atente cu Foxconn, unul dintre principalii angajatori din China, și nu au ezitat în trecut să pună la dispoziția companiei stagiari angajați ilegal din liceele profesionale din regiune.

Situația Foxconn este, de asemenea, emblematică pentru haosul din țară. În urmă cu câteva săptămâni, muncitorii de la Foxconn au fost filmați în timp ce escaladau garduri metalice, cu pachete în spate, înainte de a merge pe jos zeci de kilometri pentru a scăpa din fabrică.

La 11 noiembrie, Comisia Națională de Sănătate a emis 20 de măsuri de relaxare a restricțiilor, cum ar fi reducerea numărului de zile de carantină pentru cazurile de contact și intrarea în țară. Cu toate acestea, pe măsură ce numărul de cazuri crește în întreaga țară, mai multe orașe mari, precum Chongqing, Guangzhou și Wuhan, sunt din nou parțial izolate.

author avatar
Tudor Borcea
202 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger