AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în China. Beijing raportează cel mai mare număr de cazuri în...

Covid-19 în China. Beijing raportează cel mai mare număr de cazuri în șase luni. Xi Jinping nu renunță la lockdown-uri

Covid-19 în China. Beijing raportează cel mai mare număr de cazuri în șase luni. Xi Jinping nu renunță la lockdown-uri / Foto: printscreen

China a raportat duminică 4.420 de noi cazuri de infectări cu Covid-19, cel mai mare număr din ultimele șase luni.

Acest nou blianț intervine în ciuda faptului că autoritățile sanitare au anunțat cu o zi înainte că vor menține măsuri stricte pentru a controla epidemia Covid-19.

Politica „zero Covid-19” continuă „neabătut”

Deși numărul de cazuri pare a fi foarte mic în comparație cu nivelurile globale, China a urmat o politică de „zero Covid-19” de la începutul pandemiei, care include închideri, carantine, teste frecvente și reducerea călătoriilor în străinătate.

Această politică, proclamată și de președintele Xi Jinping la recentul congres al Partidului Comunist Chinez, a lovit dur economia chineză și a perturbat-o pe cea globală.

Investitorii au sperat săptămâna trecută la o relaxare a măsurilor anti-Covid-19 ale Beijingului, după declarațiile unui fost înalt oficial chinez din domeniul sănătății.

Însă autoritățile au insistat că politica „zero Covid-19” va continua „neabătut”, potrivit lui Mi Feng, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate (NHC).

China a înregistrat o creștere a numărului de cazuri sâmbătă, cu 3.659 de noi infecții, majoritatea asimptomatice, față de 2.000 de noi cazuri pozitive miercuri.

author avatar
Tudor Borcea
284 afisari

4 COMENTARII

    • Sa-l invite pe Putin sa impuste covidul in aripi cum au facut la noi in 26 febr de s-a terminat cuel!

  1. Bai ursuletule panda cam grasan si dus cu pluta, baga-i pe toti sclavetii tai in depresie, unul sa nu isi revina mental nici macar in urmatorii 10 ani, cica a zis domnul nazist de Klauss Schwab ceva de genul ca oricum sunteti prea multi, e de ajuns daca ramaneti si 200 de milioane de chinezoi ratati 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger