AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în China. Beijing anunță oficial primul deces de la sfârșitul lunii...

Covid-19 în China. Beijing anunță oficial primul deces de la sfârșitul lunii mai. Sute de cazuri noi în capitală

Covid-19 în China. Beijing anunță oficial primul deces de la sfârșitul lunii mai. Sute de cazuri noi în capitală / Foto: printscreen

China a anunțat, duminică, primul deces cauzat de Covid-19 de la sfârșitul lunii mai, un bărbat din Beijing, unde creșterea numărului de cazuri duce treptat la închiderea unor unități și întreprinderi.

Ministerul Sănătății a anunțat peste 24.000 de noi cazuri pozitive locale în 24 de ore în întreaga țară – marea majoritate asimptomatice. Marea provincie manufacturieră Guangdong (sud), unde se află metropolele Guangzhou și Shenzhen, este de departe cea mai afectată.

621 de cazuri noi la Beijing

Capitala Beijing, care este monitorizată îndeaproape de autorități și de mass-media, a raportat 621 de cazuri noi. Locuitorii sunt ținuți în casele lor, iar alții au fost plasați în carantină în centre dedicate.

Dar autoritățile sunt pe muchie de cuțit și, spre deosebire de focarele anterioare, nu par să dorească să impună pentru moment restricții generalizate în fața unei populații care își exprimă o imensă oboseală dar și revoltă față de măsurile anti-Covid-19.

Marile centre comerciale din Beijing și-au anunțat duminică închiderea. Alții și-au redus  orele de deschidere sau au interzis servirea la masă în restaurantele lor. Mai multe restaurante nu mai pot primi clienți, dar livrările sunt încă permise. Bărbatul decedat avea un Covid benign, dar starea lui s-a agravat după o infecție bacteriană, potrivit televiziunii de stat CCTV. Acesta este oficial primul deces de la sfârșitul lunii mai.

Mai multe administrații de clădiri de birouri din districtul Chaoyang, unde se află cartierul de afaceri și ambasadele, au cerut duminică companiilor să treacă la telemuncă.

Liceul francez din Beijing i-a anunțat pe părinți că a fost instruit „să treacă la învățământul la distanță”. Situația este similară și în cazul altor școli. De asemenea, au fost închise parcurile, sălile de sport și sălile de gimnastică.

Sâmbătă, autoritățile făcuseră apel la evitarea deplasărilor „neimperative” între diferitele districte din Beijing, pentru a evita răspândirea virusului, informează Ouest-France. Metropola sudică Guangzhou, care a anunțat peste 8.000 de noi cazuri pozitive, a lansat duminică un screening general în districtul central Haizhu (în care locuiesc aproximativ 1,8 milioane de persoane).

La 11 noiembrie, China a anunțat o relaxare a politicii sale „zero Covid-19”, inclusiv reducerea carantinei, în special pentru sosirile internaționale. Cu toate acestea, revenirea la normalitate rămâne o perspectivă îndepărtată, deoarece închiderile, carantinele și controalele continuă să fie impuse pe scară largă.

author avatar
Tudor Borcea
158 afisari

6 COMENTARII

  1. Știm și cunoaștem cum „raportează” tovarășii.
    Sunt curios cât mai suportă sclaveții de richipei batjocura la care-i supune Xi, „tovarășul” suprem.

  2. Credeti ca ziaristii complici la GENOCID vor scapa de streang ?

    Acesta este un exemplu concret pentru voi COMPLICII din mass-media din Romanica.
    Postati comentatiul pentru ca oricum foarte multi romani stiu adevarul.

    ,,Corpul Av. Gen. al Judec. Marinei SUA și B.C.Militare l-au judecat, condamnat si spanzurat pe CEO-ului Moderna, Stéphane Bancel…Bancel a spus că vaccinul Moderna este sigur și că nu poate fi tras la răspun-dere pentru „răni sau decese întâmplătoare”, deoarece U.S. Food & Drug Administration (FDA) îi acordase imunitate de urmărire penală în chestiuni care implicau produsele companiei. Vice-adm. Crandall : – „Chiar crezi că răspundem la FDA?” „Ti se pare sigur și eficient?” El a proiectat pe un tv imaginea unui soldat mort care a fost fortat sa ia vaccinul în urma edictului secretarului Apărării, Lloyd Austin.Ochii soldatului au izbucnit ca un balon străpuns, apoi a murit din cauza unui stop cardiac.„Acest lucru s-a întâmplat la 29 de ore după ce a primit prima injectie”, a spus vice-amiral Crandall. „Avea 19 ani, sănătos și în formă. Soldatul trecuse testul ACFT cu excelență, obținând 580 din maximum 600 de puncte, arătând că era într-o stare de sănătate superioară…Viceamiralul Crandall avea în mâini numele a 70 de militari care fie au murit, fie au fost răniți în afara capacității de a servi în F.A. în 14 zile de la primirea primei sau a doua vaccinări Moderna…,, De ce, deținut Bancel, nu sunteți vaccinat?”… „Deținut Bancel, dacă vaccinul dv. este atât de sigur și de eficient cum se face că dumneavoastră, domnule, nu l-ați luat?”…CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, și-a pierdut viața vineri după-amiază, după ce un soldat i-a pus un laț în jurul gâtului și a apăsat un buton care a deschis o trapa sub picioarele.Bancel a fost declarat mort la ora 12:30. EST.’’

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger