AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Gigantul pharma Pfizer numără munți de bani. Veniturile le-au depășit previziunile

Covid-19. Gigantul pharma Pfizer numără munți de bani. Veniturile le-au depășit previziunile

pfizerO româncă a dat în judecată Pfizer și Guvernul României, după ce ar fi luat o boală pe viață de la vaccin. Ce daune cere femeia

Gigantul farmaceutic Pfizer Inc. și-a majorat marți estimările pentru întregul an privind vânzările vaccinului său anti-Covid-19 cu 2 miliarde de dolari, până la 34 de miliarde de dolari, încurajate de cererea pentru noile vaccinuri de rapel bivalente.

Compania Pfizer și-a menținut prognoza privind vânzările pe întregul an pentru Paxlovid, pastila anti-Covid-19, la 22 miliarde de dolari.

Francize de miliarde

Chiar dacă cererea pentru vaccinurile originale împotriva coronavirusului scade în anumite părți ale lumii, lansarea rapelurilor adaptate variantei Omicron de la Pfizer este în curs de desfășurare în Statele Unite și Europa.

„Francizele noastre Covid-19 vor rămâne generatoare de venituri de mai multe miliarde de dolari în viitorul apropiat”, a declarat directorul general Albert Bourla în cadrul comentariilor pregătite înaintea unei conferințe telefonice.

Compania a raportat vânzări de 22,60 miliarde de dolari în al treilea trimestru, depășind estimările analiștilor de 21,04 miliarde de dolari, potrivit datelor IBES de la Refinitiv, furnizor global americano-britanic de date și infrastructură pe piețele financiare.

Pfizer se află și în centrul atenției după ce Parchetul European a început o anchetă privind achiziția vaccinurilor sale în UE, în condițiile în care mai mulți europarlamentari au criticat lipsa de transparență în cadrul acestui proces.

author avatar
Tudor Borcea