AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19: Germanii vor fi „vaccinati, vindecați sau morți” la sfârșitul iernii. Avertismentul...

Covid-19: Germanii vor fi „vaccinati, vindecați sau morți” la sfârșitul iernii. Avertismentul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a avertizat luni, 22 noiembrie, cu privire la valul de infectări cu Covid-19 legat de propagarea variantei Delta, „foarte, foarte contagioasă”.

„Probabil la sfârșitul iernii, așa cum se spune uneori cu cinism, aproape toată lumea va fi vaccinată, vindecată sau moartă” din cauza răspândirii variantei Delta „foarte, foarte contagioasă”, a estimat Spahn, solicitând din nou un populației să se vaccineze „urgent” în fața unei explozii de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni.

Rată de vaccinare scăzută

Germania, în special regiunile de sud și de est, a fost puternic lovită de un nou val de contaminări pe care experții și politicienii îl atribuie în special unei rate de vaccinare (68%) dintre cele mai scăzute din Europa de Vest.

Confruntați cu reapariția virusului, care a ucis deja peste 99.000 de oameni în țară de la apariția sa, cancelarul în exercițiu Angela Merkel și probabilul ei succesor Olaf Scholz au decis joi să înăsprească restricțiile pentru cei nevaccinați, excluzând în același timp vaccinarea obligatorie pentru întreaga populatie.

Totuși, duminică, 21 noiembrie, câțiva membri ai blocului conservator al cancelarului  au declarat că guvernele federale și de stat ar trebui să introducă vaccinări obligatorii în curând, deoarece alte eforturi de a crește rata scăzută de inoculare a Germaniei, de doar 68%, au eșuat.

„Avem în prezent un al patrulea val, avem o situație foarte, foarte dificilă în multe spitale din Germania”, a spus Spahn într-o conferință de presă.

Număr record de infectări

„Vedem că acest val se răspândește treptat spre vest”, a adăugat el, pe măsură ce unitățile de terapie intensivă din spitale ating punctul de saturație, în special din cauza lipsei de personal.

În ultimele zile, Germania a înregistrat un număr de infectări fără egal de la începutul pandemiei, depășind săptămâna trecută pragul de 65.000 în 24 de ore. Luni, rata de incidență pe 7 zile a fost de 386,5, un record, scrie AFP.

Angela Merkel, care este pe cale să plece de la putere, a deplâns un al patrulea val „foarte dramatic”, în vreme ce liderii germani pledează pentru limitarea drastică a vieții sociale a celor nevaccinați.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
328 afisari

6 COMENTARII

  1. Spahn e nume de evreu. Nu are nimic de-a face cu biologia sau medicina.
    „En 2001, il termine un parcours d’apprentissage dans le secteur bancaire au sein de la Westdeutsche Landesbank, oui il est employé jusqu’en 2002. Il commence en 2003 des études de science politique et de droit à l’université de Hagen (de), obtenant sa licence en 2008.”

  2. Si ce a inventat asta nou ca poti fi vindecat sau mort , asta e legea vietii , dar daca mori si vaccinat , raspunde ???

  3. Marş, băi, Spahn! Alt jeg nazist împuțit care haleşte kăkat. Nu se mai satură astia.

  4. Bai Spahn, bai nazistule imputit, tu si clika ta de la guvernare veti fi morti in maxim 2-3 luni, iar dintre ceilalti, scapa cine si care poate, bai ametitule !! Lasa vrajeala, bai hitleristule ordinar, ca nimeni nu se mai uita in gura voastra de mincinosi criminali !!

  5. Bai jegule de jidan, o sa arati fain sus pe stalp, bai doktor Mengele in devenire, crezi ca cineva mai crede ceva din ce delirati si aberati voi pe acolo, in mareata Germanie Nazista Nou-Anormala ? Nici draku nu mai crede nici macar un cuvant de la voi, cu totii sunteti tarfele Noului Babylon, si veti sfarsi cu totii in Iad, bai demonilor dementi in chip de om ratat !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger