AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Germania: UE trebuie să mențină restricțiile de călătorie

Covid-19. Germania: UE trebuie să mențină restricțiile de călătorie

Covid-19. Germania: UE trebuie să mențină restricțiile de călătorie

UE trebuie să mențină restricții privind sosirile călătorilor din anumite regiuni ale lumii în timp ce așteaptă să afle mai multe despre varianta Omicron a coronavirusului responsabil de Covid-19, a declarat marți, 7 decembrie, ministrul  Sănătății din Germania, Jens Spahn.

Țările membre UE au decis, la sfârșitul lunii noiembrie, să suspende sosirile din mai multe țări din Africa de Sud după descoperirea în această regiune a variantei Omicron, care este apreciată ca fiind foarte contagioasă.

Cât mai puține intrări în Germania și UE

Până când vom ști mai multe, trebuie să fim prudenți și, prin urmare, restricțiile de călătorie sunt importante pentru a menține intrările în Europa și Germania cât mai scăzute posibil”, a declarat Jens Spahn reporterilor, la sosirea la Bruxelles pentru o întâlnire a miniștrilor europeni ai Sănătății.

Surse europene au declarat, luni, pentru Reuters, că nu există planuri de ridicare a restricțiilor în această etapă, contrar afirmațiilor vehiculate de anumite media.

Înainte de reuniunea ministerială de marți, comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, a decis că toate țările membre UE se confruntă cu „o situație epidemiologică foarte dificilă”, în special odată cu apariția variantei Omicron, scrie AFP.

Ea a anunțat că va îndemna miniștrii să intensifice campaniile de vaccinare în țările lor și, dacă este necesar, să insiste în rândul populațiilor asupra unui set de alte măsuri de protecție, cum ar fi purtarea măștilor și distanțarea socială.

author avatar
Tudor Borcea
261 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ba, asta e blestemul romanilor pt schengen pe care l ati refuzat fara drept!! Sa circulatii ba toti ca in comunism , cu restrictii asa ca ue e dinamitata nu mai exista e doar o fantoma!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger