AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Franța interzice dansatul în baruri și restaurante timp de 4 săptămâni

Covid-19. Franța interzice dansatul în baruri și restaurante timp de 4 săptămâni

Covid-19. Franța interzice dansatul în baruri și restaurante timp de 4 săptămâni

Dansatul în barurile și restaurantele din Franța va fi interzis, de vineri dimineața până pe 6 ianuarie inclusiv, perioadă în care discotecile vor trebui să-și închidă porțile în cadrul noilor măsuri anti-Covid-19  decise de guvern, potrivit unui decret publicat miercuri, 8 decembrie.

Discotecile „nu pot primi publicul până pe 6 ianuarie inclusiv” , începând de vineri, ora 6:00, potrivit decretului care adaugă că „această interdicție se aplică până la aceeași dată și activităților de dans” în baruri și restaurante.

Macron: „Nu trebuie să credeți că vă stigmatizăm”

Un studiu publicat în noiembrie în revista medicală The Lancet, studiul ComCor al Institutului Pasteur realizat între 23 mai și 13 august, a concluzionat că cluburile de noapte sunt „locuri cu risc ridicat de transmitere” deoarece sunt spații închise cu ventilație slabă, unde coronavirusul poate rămâne mai ușor suspendat în aer.

Discotecile s-au redeschis în Franța la 9 iulie, cu permis de sănătate, după 16 luni de închidere. Proprietarii de cluburi de noapte au fost despăgubiți, urmând să fie despăgubiți din nou pentru a compensa pierderile din următoarele săptămâni, dar se plâng că și alte locuri de petrecere vor putea rămâne deschise.

Marți, un patron de discotecă l-a abordat pe președintele francez Emmanuel Macron, în timp ce acesta se plimba prin centrul orașului Vierzon, spunându-i „tot pe noi ne închideți, cele 1.200 de unități” (…), nu cerem de pomană, vrem să muncim”.

„Nu trebuie să credeți că vă stigmatizăm”, a răspuns Emmanuel Macron. Spre deosebire de restaurante și baruri, unde „se stă așezat”, „în majoritatea timpului nu stăm în jurul unei mese” în discoteci, i-a explicat Macron patronului, care s-a plâns de o diferență de tratament între aceste unități, scrie Le Figaro.

„Vom încerca să redeschidem cât mai repede, sunt de acord”, a adăugat Macron, asigurând că discotecile vor „fi compensate în mod exemplar pentru a ține pasul în această perioadă”.

Premierul Jean Castex a remarcat că purtarea măștii, devenită obligatorie la sfârșitul lunii noiembrie în toate locurile închise în Franța, chiar și cu permisul de sănătate, a fost „extrem de greu de respectat în aceste unități”.

author avatar
Tudor Borcea
163 afisari

1 COMENTARIU

  1. Băi agramaților, corect în limba română este „Franța interzice dansul…” DANSATUL e formularea doar în mintea voastră puțină.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger