AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 fashion. Fuste pentru bărbați, noua tendință a „modei pandemice”

Covid-19 fashion. Fuste pentru bărbați, noua tendință a „modei pandemice”

Covid-19 fashion. Fuste pentru bărbați, noua tendință a „modei pandemice”/ Mark Bryan/Instagram

Pentru bărbații care doresc să scape de hanorace și treninguri în izolare, păstrându-și totuși confortul, a apărut o nouă tendință surprinzătoare: fusta masculină.

„Îmi place ideea bărbaților în fuste, mi se pare foarte eliberatoare”, a declarat Ludovic de Saint Sernin, directorul artistic francez al casei britanice de modă Burberry.

Prezentată în colecțiile masculine toamnă / iarnă 2021-2022 de Stefan Cooke, Ludovic de Saint Sernin sau chiar de Burberry, fusta bărbătească are din ce în ce mai mulți adepți.

„Eliberarea bărbatului” de codurile vestimentare

Unele vedete americane au adoptat-o deja, precum rapperii Post Malone și Bad Bunny sau cântăreața Yungblud. Dar Harry Styles, pe prima pagină a American Vogue, a fost cel care a consolidat tendința. Poartă o rochie Gucci de Alessandro Michele.

Această tendință dezvăluie modul în care pandemia Covid-19 a  „a eliberat bărbații de codurile lor vestimentare”. Și ce ar putea fi mai „eliberator pentru picioarele unui bărbat decât o fustă?”

„Vreau să sărbătoresc libertatea de exprimare”, a spus Riccardo Tisci, directorul artistic al casei de modă Burberry, în februarie, când și-a dezvăluit colecția sa axată pe bărbați, care a pus în evidență fuste plisate și rochii-cămașă.

„Îmi place ideea bărbaților în fuste, mi se pare foarte eliberatoare”, a declarat Ludovic de Saint Sernin, directorul artistic francez al casei britanice de modă.

„Femeile îmi spun că arăt bine”

Mark Bryan, influencer de modă în vârstă de 61 de ani, cu 413.000 de followwers pe Instagram,  pozează în fața fotografilor purtând, cu un aer firesc, fustă. Și pantofi cu toc înalt. Evident, tot de femeie.

El declară că fusta „îi oferă mai mult decât pantalonii tradiționali pentru bărbați” .

Mark Bryan spune că primește foarte puține comentarii negative ( „aproximativ 5%” ) despre fusta sa când este în public, scrie Slate.

Majoritatea oamenilor reacționează pozitiv. „Câteva femei se apropie de mine și îmi spun că arăt bine ”, spune el. „De obicei, mă întreabă în general unde îmi găsesc pantofii. Dacă un bărbat se apropie de mine, va întreba ceva de genul: cum de poți merge cu tocurile astea?”

Ce mi-e fusta, ce-mi sunt blugii?

Oare bărbații vor purta într-o zi fusta, așa cum poartă blugi azi? „Pentru a deveni cu adevărat mainstream, fustele pentru bărbați ar trebui să combine fusta creion cu pantaloni de lucru cu buzunare multiple” , a declarat profesorul Andrew Groves, directorul Arhivelor pentru îmbrăcăminte pentru bărbați de la Universitatea din Westminster.

Oare bărbații vor purta într-o zi fusta, așa cum poartă blugi azi? „Pentru a deveni cu adevărat mainstream, fustele pentru bărbați ar trebui să combine fusta-pencil cu pantaloni de lucru cu buzunare multiple” , a declarat profesorul Andrew Groves, directorul Arhivelor pentru îmbrăcăminte masculină de la Universitatea din Westminster.

La rândul său, Ludivic de Saint Sernin spune că probabil va dura puțin până când nu va mai fi o surpriză să vezi un bărbat în fustă pe stradă.

author avatar
Tudor Borcea