AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Explozie de cazuri în Israel, noi restricții

Covid-19. Explozie de cazuri în Israel, noi restricții

Covid-19. Explozie de cazuri în Israel, noi restricții

Noi restricții sanitare au intrat în vigoare miercuri, 18 august, în Israel, țara care a înregistrat cel mai mare număr de contaminări din ianuarie, în ciuda unei mari campanii de vaccinare anti-Covid-19.

Statul evreu a restabilit obligația prezentării unui certificat de vaccinare sau unui test PCR negativ pentru a intra în restaurante, hoteluri, muzee și biblioteci și pentru a participa la evenimente culturale și sportive.

8.700 de infectări în 24 de ore

Această măsură se aplică și lăcașurilor de cult care găzduiesc mai mult de 50 de credincioși, a declarat ministerul sănătății într-un comunicat, adăugând că capacitatea de primire în magazine și centre comerciale este limitată la o persoană pe șapte metri pătrați.

Israel a pus în aplicare din iulie anumite măsuri care au fost ridicate în iunie, cum ar fi obligația de a purta o mască în locuri publice închise și în birouri, pe fondul creșterii numărului de pacienți.

Marți, peste 8.700 de noi pacienți au fost identificați de autoritățile sanitare, cea mai mare cifră din ianuarie. În iunie, au fost detectate doar câteva cazuri zilnice, scrie AFP.

O țară campioană la vaccinare

Israelul a fost una dintre primele țări care a lansat o campanie masivă de vaccinare la jumătatea lunii decembrie, în cadrul unui acord cu Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze plătite în schimbul datelor privind efectul și eficacitatea vaccinului asupra populației sale.

Această campanie a făcut posibilă scăderea drastică a numărului de cazuri, dar în ultimele săptămâni contaminarea a început să crească din nou odată cu răspândirea variantei Delta la adulții nevaccinați, dar și la persoanele vaccinate cu mai mult de șase luni în urmă.

A treia doză pentru cei peste 50 de ani

Săptămâna trecută, statul evreu a început să injecteze a treia doză de vaccin persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, în ciuda cererii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în favoarea unui moratoriu asupra acestor doze de rapel pentru a lăsa mai multe vaccinuri disponibile pentru țările sărace, unde rata vaccinării rămâne scăzută.

Premierul Naftali Bennett a răspuns că administrarea acestor doze de rapel în Israel, o țară de nouă milioane de locuitori, nu va afecta stocurile globale și va face mai degrabă posibilă testarea eficacității celei de-a treia doze.

Bennett a avertizat că un nou blocaj ar putea fi impus în septembrie, luna în care vor fi mai multe sărbători evreiești, dacă situația nu se îmbunătățește.

În total, peste 950.000 de persoane au fost infectate în Israel, dintre care aproape 6.700 au murit. Peste 5,4 milioane de persoane au primit două doze de vaccin și aproximativ 1,1 milioane au primit a treia doză.

 

author avatar
Tudor Borcea
288 afisari

3 COMENTARII

  1. Ma mir ca o tara aproape vaccinata total, este in situatia de fata. Marii nostri „specialisti”, care ne sparie in fiecare seara , mai ceva ca pe vremuri cand injuram si ni se spunea ca vine popa si ne taie limba, deci „cantaretii” de serviciu de ce nu ne spun care este motivul ??? In „prostia”mea (sic), cred, ca poate or fi aruncat peste zid palestinienii ceva tulpini noi, odata cu bombele… mai stii ???

  2. Explozie de cazuri de prostie, in Israel, in lume si in presa românească a lui peşte prăjit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger