AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19: Elon Musk îi cere socoteală lui Anthony Fauci. Consilierul lui Biden,...

Covid-19: Elon Musk îi cere socoteală lui Anthony Fauci. Consilierul lui Biden, atacat dur pe Twitter

Covid-19: Elon Musk îi cere socoteală lui Anthony Fauci. Consilierul lui Biden, atacat dur pe Twitter / Foto: Facebook

Elon Musk a provocat din nou controverse pe rețeaua de socializare Twitter, duminică. În noile sale postări, acesta l-a atacat pe consilierul Casei Albe privind pandemia Covid-19, dr. Anthony Fauci.

Elon Musk l-a atacat dur pe doctorul Anthony Fauci, într-un tweet care a stârnit imediat controverse.

„Încă un lockdown, regele meu”

„Numele meu este Judecați/Fauci”, a scris patronul Twitter și Tesla, într-o aluzie la campania de dreapta din SUA pentru a-l urmări în justiție pe doctorul Fauci pentru presupuse infracțiuni legate de implicarea sa în răspunsul la pandemia Covid-19.

De asemenea, într-o altă postare a lui Musk, doctorul Fauci apare spunându-i președintelui american Joe Biden: „Încă un alt lockdown, regele meu (…)”, într-o aparentă critică la adresa acestei măsuri adoptate în trecut pentru a combate pandemia.

Tweetul a devenit rapid viral, primind peste 800.000 de like-uri în aproximativ 11 ore, dar a atras și critici.

Autorul Peter Hotez, expert în vaccinuri, i-a cerut lui Musk să șteargă tweet-ul. „200.000 de americani și-au pierdut viața fără rost din cauza Covid-19, din cauza acestui tip de retorică și dezinformare antistiințifică”, a deplâns el, informează 24 Heures.

Senatoarea democrată Amy Klobuchar a lăudat modul în care doctorul Fauci „a ghidat cu calm țara noastră prin criză” și l-a ironizat pe Elon Musk: „Vrei să-l lași în pace pe acest om, în căutarea ta aparent nesfârșită de a capta atenția?”.

Răfuiala republicanilor cu Fauci

Congresmenii republicani au amenințat că îl vor ataca pe Anthony Fauci atunci când vor prelua controlul Camerei Reprezentanților, în ianuarie, după mai multe dispute cu acesta în legătură cu vaccinurile, cerințele privind măștile și alte măsuri legate de pandemie.

Fauci, care a avut întotdeauna grijă să se țină departe de politică, a fost mai întâi consilier al președintelui republican Donald Trump, înainte de democratul Joe Biden, și a fost implicat în nenumărate controverse. În 2020, în timpul conferințelor de presă de la Casa Albă, el l-a corectat de mai multe ori, în mod politicos, pe președintele Trump.

Imunologul în vârstă de 81 de ani urmează să se retragă luna aceasta din funcția de consilier prezidențial pe probleme de pandemie. De asemenea, înainte de sfârșitul anului, el va renunța la funcția de director al Institutului Național de Boli Infecțioase (NIAID), pe care o deține de 38 de ani. În noiembrie, el a declarat că cea mai mare provocare cu care s-a confruntat în lupta împotriva Covid-19 a fost polarizarea politică din țară.

author avatar
Tudor Borcea
494 afisari

9 COMENTARII

  1. Elon Musk este cea mai luminata minte a planetei , dupa mine are ceva de extraterestru . daca Musk prevede prabusirea mascaradei covid si resetarii , asa va fi !

  2. Ziaricii pārtasi la psihoza, minciunā sí crimā îl pupā în cur pe un alt criminal, Fauci. Huooo!

  3. Credeam ca hodorogul asta criminal pervers si ipocrit,zace deja in puscarie. Si-a shimbat stapanul,si e bine mersi.Mortii cu mortii,viii cu viii. Au si democratii destui tampiti,idioti,or sa faca si astia ” America mareata „. Esuata,ca la noi.

  4. Faucii=Ararahat si foarte multe jeguri numiti medici,toti aveau interese sa vanda la suprapret masti,teste si altele,DNA trebui sa-i i-a la puricat !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger