AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în Finlanda. Elevii din Helsinki, autorizați să cânte iar „Mulți ani...

Covid-19 în Finlanda. Elevii din Helsinki, autorizați să cânte iar „Mulți ani trăiască!”

Covid-19 în Finlanda. Elevii din Helsinki, autorizați să cânte iar „Mulți ani trăiască!”

De teama contaminării, elevilor din Helsinki li s-a interzis să le cânte colegilor lor cu ocazia zilelor de naștere. O regulă la care s-a renunțat acum.

În Finlanda, ca măsură de protecție împotriva răspândirii Covid-19, elevilor din Helsinki nu li s-a permis să cânte „La mulți ani” cu voce tare de luni de zile. Pentru a sărbători ziua de naștere a unuia dintre colegii lor, li s-a cerut doar să fredoneze cu gura închisă, pentru a limita răspândirea particulelor de salivă și, deci posibil a virusului.

Purtatul măștii, obligatoriu pentru cei de peste 12 ani

Această regulă s-a încheiat luni, 20 septembrie, a anunțat Outi Salo, responsabil pentru școlile primare din Helsinki. Dacă acum copiii au dreptul să cânte cu voce tare, spre încântarea școlarilor în cauză, aceștia nu pot însă să se țină de mână și trebuie să mențină distanțare socială.

După aceste „sesiuni corale” sălile de clasă trebuie să fie apoi aerisite iar copiii de peste 12 ani trebuie să poarte în continuare o mască de protecție, conform cotidianului Helsingin Sanomat.

În baruri și cluburi de karaoke se poate

Oponenții măsurii au susținut că municipalitățile învecinate le-au permis elevilor să cânte iar cântatul în barurile și cluburile de karaoke din Helsinki a fost permis din luna iunie.

Finlanda are unul dintre cel mai scăzut număr de cazuri de Covid-19 din Europa, de la începutul pandemiei, cu un total de aproximativ 136.000 de infectări și 1.054 de decese pentru 5,5 milioane de persoane, scrie Le Point.

Premierul Sanna Marin a anunțat, la începutul lunii septembrie, că ultimele restricții în vigoare pentru a lupta împotriva Covid-19 vor fi ridicate atunci când 80% din cei cu vârsta de peste 12 ani vor fi complet vaccinați, o barieră care ar trebui să fie atinsă până în octombrie.

author avatar
Tudor Borcea
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger