AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. După bombe, Israel le trimite palestinienilor 1 milion de doze de...

Covid-19. După bombe, Israel le trimite palestinienilor 1 milion de doze de vaccin. Dar e un gheșeft

Covid-19. După bombe, Israel le trimite palestinienilor 1 milion de doze de vaccin. Dar e un gheșeft

Israel va transfera în curând un milion de vaccinuri pe cale să expire vecinilor palestinieni. Și va primi în schimb dozele pe care compania Pfizer trebuie să le trimită Autorităţii Palestiniene.

Israelul va furniza Autorității Palestiniene un milion de doze de vaccin împotriva coronavirusului, pe cale să se perimeze, potrivit unui acord între cele două părți anunțat vineri, 18 iunie, de statul evreu.

„Israelul a semnat un acord cu Autoritatea Palestiniană și va furniza aproximativ un milion de doze de vaccin Pfizer care urmează să expire, urmând a primi în schimb dozele pe care compania Pfizer trebuia să le trimită Autorității Palestiniene”, au declarat biroul primului ministru israelian, Naftali Bennett, și Ministerele israeliene ale Apărării și Sănătății într-un comunicat comun.

Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania ocupată, nu a comentat aceste informații. „Israelul va primi aceeași cantitate de doze de Pfizer în septembrie și octombrie 2021 din contul destinat Autorității Palestiniene”, potrivit declarației israeliene, scrie Le Point.

„Acest acord a fost posibil după ce s-a constatat că stocul de vaccinuri pe care Israel îl are în posesie satisface nevoile actuale”, au spus israelienii.

Datorită unei vaste campanii de vaccinare, lansată la sfârșitul lunii decembrie, după un acord cu gigantul farmaceutic Pfizer, aproximativ 55% din populația israeliană, sau mai mult de 5,1 milioane de persoane, au primit două doze de vaccin împotriva Covid-19.

De cinci ori mai multe cazuri în Palestina

De partea palestiniană, doar 260.713 persoane au primit cele două doze în Cisiordania și Fâșia Gaza, potrivit Ministerului Sănătății din Palestina.

De miercuri până joi, 17 iunie, 170 de cazuri noi de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au fost identificate în cele două teritorii palestiniene, ceea ce a ridicat numărul total al cazurilor de la începutul pandemiei la peste 312.000, din care aproximativ 3.540 de decese, potrivit autorităților.

În Israel, 25 de cazuri noi au fost identificate de joi până vineri, conform autorităților sanitare care au înregistrat în total aproximativ 840.000 de pacienți, inclusiv peste 6.420 de decese.

 

author avatar
Tudor Borcea
160 afisari

2 COMENTARII

  1. sa le puna si o reclama deaia bengoasa cu netanyahu cand le spunea alor lui cu vaccinul!!!

  2. Bai Arahat, bai palestinianul lui peste prajit, vezi sa iti anunti fratii tai din Fasia Gaza ca Bibi jidanul cine stie ce a mai adaugat in alea 1 milion de doze de vaxin, daca incepeti sa dati coltul dupa aia zilnic cu miile, ce dracu o sa zica OMS-ul si ONU, ca Bibi e un Criminal ? 🙂 Pai, chiar este, dar astea sunt niste amanunte ne-importante in marile jocuri de putere ale Plandemiei !! 🙂 Si, bai Arahat, multumim ca te-ai luat in gura cu Dana Budeanu, vezi ca de apari in acelasi studio impreuna cu ea, aia sterge cu tine pe jos, bai arabule ne-credincios, vezi ca nu te lasa aia sa intrii cu pistolul in studio !! 🙂 Apropo, in mareata America, au inceput deja sa dea la temelie bine de tot la Billie Fukin`Gates si retardatul ala de Faucci, acum urmeaza si arabul sa fie aruncat la corbi, bucati o sa il faca astia !! 🙂 Bibi, bai jidanule tradato, da-le lovitura nucleara odata la palestinienii aia jucausi, sa simta si ei cum e sa invete sa zboare fara avion !! 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger