AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19: Dr Anthony Fauci, despre varianta Omicron - NU este mai rea...

Covid-19: Dr Anthony Fauci, despre varianta Omicron – NU este mai rea decât Delta!

Covid-19: Dr Anthony Fauci „aproape sigur” că varianta Omicron nu este mai rea decât Delta

Consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, Anthony Fauci, a ținut să liniștească cu privire la periculozitatea variantei Omicron a Covid-19. El s-a declarat „aproape sigur” că Omicron nu este la fel de rea ca varianta Delta

Semnele arată „că ar putea fi chiar și mai puțin severă”, a declarat acesta, amintind totodată că această nouă variantă este „foarte transmisibilă”.

Fauci a vorbit într-un interviu telefonic despre primele elemente cunoscute și incertitudinile legate de noua variantă care se răspândește în lume: transmisibilitatea acesteia, răspunsul imun al pacienților vaccinați și foștilor bolnavi și severitatea infecțiilor.

Omicron, depistată deja în 38 de țări

Datele epidemiologice globale arată o rată mai mare de reinfecții cu Omicron și că varianta „fentează” mai bine imunitatea vaccinală. Dar „este aproape sigur că nu este mai gravă decât varianta Delta”, a spus Anthony Fauci.

„Cred că va lua încă două săptămâni cel puţin în Africa de Sud, iar apoi când vom avea mai multe infecţii în restul lumii se va şti mai clar, dar s-ar putea să ne ia mai mult timp pentru a vedea nivelul real de gravitate”.

Studiile care se desfășoară în prezent în Africa de Sud, unde Omicron a fost depistată, în noiembrie, arată că raportul dintre contaminări și numărul de internări „pare mai mic decât pentru Delta”, a explicat imunologul.

Totuși, datele din Africa de Sud nu trebuie suprainterpretate, a avertizat el, populația acestei țări având particularitatea de a fi foarte tânără și mai puțin expusă riscului de a fi internată. Aceasta, știind că formele severe ale bolii pot dura câteva săptămâni înainte de a se dezvolta, scrie France 24.

Dar noua variantă este oricum „în mod clar foarte transmisibilă”, probabil mai mult decât Delta, potrivit doctorului Fauci.

Varianta Omicron este acum prezentă în cel puțin 38 de țări. Chiar dacă nu este legată de nici un deces pentru moment, oamenii de știință sunt îngrijorați de numărul fără precedent al mutațiilor sale, 30 în proteina spike, cheia pentru introducerea virusului în organism.

OMS: Vaccinurile protejează pacienții infectați cu Omicron

„Nu există niciun motiv să ne îndoim de faptul că vaccinurile actuale protejează pacienții infectați cu Omicron împotriva formelor severe de Covid-19”, a declarat Michael Ryan, managerul de urgențe sanitare al OMS.

„Avem vaccinuri foarte eficiente care s-au dovedit a fi puternice împotriva tuturor variantelor până acum, în ceea ce privește severitatea bolii și spitalizarea, și nu există niciun motiv să credem că nu ar fi cazul cu Omicron”, a explicat el.

„Comportamentul general pe care îl observăm până acum nu arată nici o creştere a severităţii. De fapt, unele locuri din Africa australă raportează simptome mai uşoare”, a mai spus medicul, scrie Le Point.

„Trebuie să fim foarte prudenți în modul nostru de a analiza” aceste date, a precizat totuși dr. Michael Ryan, având grijă să sublinieze în mai multe rânduri că ne aflam chiar la începutul studiilor unei variante depistate abia pe 24 noiembrie, și de atunci a fost depistată în zeci de țări.

Apariția acestei variante a provocat panică, mai ales în Europa, care se află deja în strânsoarea unui al cincilea val masiv de cazuri de Covid-19, cauzate de varianta Delta.

 

author avatar
Tudor Borcea
263 afisari

2 COMENTARII

  1. eu tot cred ca justitia in america inca functioneaza si acest individ isi va sfarsi viata mizerabila in puscarie .

  2. & D’ăștia au anchilozat și funcțiile , ? Probabil că „îi pedepsesc” pieile roșii că „le-au tulburat mediul” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger