AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Dentiștii și veterinarii francezi ar putea căpăta permisiunea să administreze vaccinuri

Covid-19. Dentiștii și veterinarii francezi ar putea căpăta permisiunea să administreze vaccinuri

Covid-19. Dentiștii și veterinarii francezi ar putea căpăta permisiunea să administreze vaccinuri

Potrivit Înaltei Autorități franceze pentru Sănătate, care a emis un aviz favorabil, acest lucru va permite a 252.000 de profesioniști suplimentari să poată administra vaccinuri.

De acum înainte, medicii veterinari și dentiștii vor putea, de asemenea, să administreze vaccinuri anti-Covid-19, a estimat, vineri, Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS),după ce Ministerul francez al Sănătăţii i-a cerut să facă recomandări de noi categorii de angajaţi din sănătate în campania de vaccinare cât mai rapid.

Avizul HAS permite acum medicilor veterinari și stomatologi din Franța să vaccineze, precum și farmaciștilor din laboratoarele de analiză, „farmaciștilor din serviciile de incendiu și salvare” , „manipulatorilor de radiologie medicală” , „tehnicienilor de laborator” , sau chiar studenților la medicină.

În ceea ce privesc medicii veterinari, aceștia vor putea vaccina publicul numai în centrele de vaccinare și nu în cabinetul lor, în timp ce medicii stomatologi vor putea să o facă în ambele locuri.

Toată lumea să pună mâna pe seringă

Potrivit HAS, acest lucru va permite a 252.000 de profesioniști suplimentari să poată administra dozele, știindu-se că vaccinarea va fi deschisă de sâmbătă tuturor persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani.

În plus, HAS recomandă ca această extindere să se refere și la „profesioniști pensionari voluntari (farmaciști, asistenți medicali, medici, moașe, medici veterinari, dentiști, tehnicieni în radiologie și tehnicieni de laborator)”.

Acest lucru va face posibilă „satisfacerea nevoilor care nu sunt acoperite în prezent (persoanele în vârstă izolate, persoanele cu dizabilități, persoanele reținute, persoanele care locuiesc în zone cu densitate scăzută a populației și persoanele izolate social sau într-o situație precară etc.)” .

Obiectivul general al tuturor acestor recomandări este „creșterea rapidă a acoperirii vaccinale”, considerată necesară datorită „circulației virusului SARS-CoV-2 la un nivel ridicat” și „diseminării rapide a noilor variante”, subliniază HAS.

author avatar
Tudor Borcea
97 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca este vorba de-,,farmaciștii din serviciile de incendiu și salvare” .Cred ca este o eroare de traducere.In Franta,prin decret ,pompierii pot administra vaccinul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger