AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Europa, călcată de valul patru al pandemiei. Bruxelles a găsit vinovații:...

Covid-19. Europa, călcată de valul patru al pandemiei. Bruxelles a găsit vinovații: cei nevaccinați

Covid-19. Europa, călcată de valul patru al pandemiei. Bruxelles a găsit vinovații: cei nevaccinați

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că al patrulea val Covid-19 care a lovit Europa este „o pandemie a celor nevaccinați” și a îndemnat oamenii să se inoculeze sau să facă o vaccinare de rapel.

Vorbind în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, von der Leyen a citat disparități mari și îngrijorătoare în ratele de vaccinare ale diferitelor țări membre ale UE. În Bulgaria, puțin mai mult de 29% dintre adulți sunt complet vaccinați, comparativ cu peste 90% dintre adulți din Portugalia și Irlanda.

„Presiunea pandemiei nu s-a încheiat. Astăzi suntem într-o situație mai bună datorită disponibilității vaccinurilor, care protejează”, a declarat șefa executivului european.

„Rămâne prioritatea cheie de a continua vaccinarea”

Dar, în ciuda acestei disponibilități, a remarcat ea, mulți oameni rămân nevaccinați. Și acești oameni prezintă un risc mult mai mare de a se îmbolnăvi grav și de a fi internați în spital. „În majoritatea țărilor, paturile de terapie intensivă sunt umplute fie de persoane care nu au fost vaccinate, fie care au fost doar parțial vaccinate”, a spus ea.

„Deci există o corelație foarte clară”, a adăugat Ursula von der Leyen. „Dacă ne uităm la țări precum Portugalia sau Spania, de exemplu, în care 80% până la 90% dintre adulți au fost vaccinați, riscul de a muri de Covid-19 în primele săptămâni ale lunii noiembrie a fost de până la 30 de ori mai mic decât în ​​țările cu cele mai mici rate de vaccinare.”

Von der Leyen, care a profesat ca medic și a obținut doctoratul în medicină, a spus că nu există nicio îndoială că cei care nu sunt inoculați reprezintă majoritatea covârșitoare a spitalizărilor și a deceselor din valul actual. „Dacă mă uit la ratele mortalității și a incidentelor”, a spus ea, „ceea ce vedem acum este că avem o pandemie a celor nevaccinați. Așa că rămâne prioritatea cheie de a continua vaccinarea”.

1.600 de decese pe zi în UE

Președintele Comisiei a îndemnat capitalele naționale să își intensifice activitatea. „Trebuie să înțelegem mai bine de ce unii oameni nu sunt vaccinați”, a spus ea. „Trebuie să oferim informații clare. Trebuie să ajungem la oamenii din fiecare oraș și să-i convingem să se vaccineze. În plus, avem nevoie de rapeluri pentru cei care au fost deja vaccinați”.

În acest sens, ea a spus că cel mai recent contract al Comisiei din Bruxelles, de achiziție a 1,8 miliarde de doze de vaccinuri BioNTech/Pfizer ar fi suficient pentru întregul continent, scrie Politico. „Toate statele membre sunt părți la acel contract”, a spus ea. „Să continuăm să urmăm știința”. Chiar și boostere, a spus ea, sunt necesare cerințe de distanțare socială și măști.

„Nu trebuie să uităm un lucru: în Uniunea Europeană (săptămâna trecută), în medie, 1.600 de oameni au murit în fiecare zi de Covid-19, 1.600 de oameni au murit zi de zi. Prin urmare, vaccinarea și măsurile de igienă sunt un act de solidaritate, salvează vieți”.

author avatar
Tudor Borcea
240 afisari

3 COMENTARII

  1. Stie tovarasa ginecoloaga si despre virusologie si despre politica, un geniu care n-a mai existat din ’89 cand s-a stins alta experta in stiinta. Felicitari autorului care a folosit termenul de inoculare si nu cel gresit de imunizare.

  2. Bruxelles e vinovat de lipsa antiviraleleor din farmacii!Sa ne uitam si la JAPONIA!Din 13 august a dat drumul la Ivermectina si pandemia a cazut BRUSC spre 0.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger