AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. China riscă un val „colosal” de peste 630.000 de infectări pe...

Covid-19. China riscă un val „colosal” de peste 630.000 de infectări pe zi

Covid-19. China riscă un val „colosal” de peste 630.000 de infectări pe zi

China s-ar putea confrunta cu peste 630.000 de infectări cu Covid-19 pe zi dacă ar abandona politicile de toleranță zero prin ridicarea controalelor de călătorie, potrivit unui studiu realizat de matematicienii de la Universitatea din Beijing.

În raportul publicat în China CDC Weekly de Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, matematicienii au spus că China nu își poate permite să ridice restricțiile de călătorie fără vaccinări mai eficiente sau tratamente specifice.

Modelul occidental nu e bun

Folosind date pentru luna august din SUA, Marea Britanie, Spania, Franța și Israel, matematicienii au evaluat potențialele rezultate dacă China ar adopta aceleași tactici de luptă împotriva pandemiei ca aceste țări.

Noile cazuri zilnice ale Chinei ar ajunge la cel puțin 637.155 dacă ar adopta strategia de pandemie a Statelor Unite, se arată în raport. Cazurile zilnice ar atinge 275.793 dacă China ar urma aceeași abordare ca Marea Britanie și 454.198 dacă ar imita Franța, scrie Reuters.

„Estimările au dezvăluit posibilitatea reală a unui focar colosal, care aproape sigur ar induce o povară inabordabilă asupra sistemului medical”, se arată în studiu.

Descoperirile noastre ridică un semnal de alarmă clar că, deocamdată, nu suntem pregătiți să îmbrățișăm strategii de „deschidere” bazate exclusiv pe ipoteza imunității de turmă indusă de vaccinare susținută de anumite țări occidentale”, menționeză autorii.

Doar 23 de noi cazuri într-o zi

Matematicienii au avertizat că estimările lor se bazează pe calcule aritmetice de bază și că sunt necesare modele mai sofisticate pentru a studia evoluția pandemiei în cazul în care restricțiile de călătorie ar fi ridicate.

China a menținut o politică de toleranță zero față de Covid-19, spunând că importanța de a limita cazurile locale atunci când acestea sunt depistate depășește perturbările cauzate de eforturile de a urmări, izola și trata persoanele infectate.

China a raportat 23 de noi cazuri confirmate de coronavirus pentru 27 noiembrie, în scădere față de 25 cu o zi mai devreme, a anunțat duminică, 28 noiembrie, autoritatea sanitară a țării

author avatar
Tudor Borcea
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger