AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. China amenință cu „contramăsuri” ca răspuns la testele impuse de diverse...

Covid-19. China amenință cu „contramăsuri” ca răspuns la testele impuse de diverse țări

Beijingul a condamnat, marți, impunerea de către mai multe țări a testelor Covid-19 pentru călătorii din China, avertizând că ar putea lua „contramăsuri” ca represalii.

 

„Unele țări au instituit restricții de intrare care vizează exclusiv călătorii chinezi. Acest lucru nu are o bază științifică, iar unele practici sunt inacceptabile”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de chinez de Externe, Mao Ning.

„Contramăsuri pe baza reciprocității”

Ea a adăugat  că China ar putea „lua contramăsuri, pe baza principiului reciprocității”. Din 2020, China și-a menținut granițele în mare parte închise pentru cetățenii străini. Țara nu mai eliberează vize turistice de aproape trei ani și impune o carantină obligatorie la sosire.

Această măsură de izolare va fi ridicată la 8 ianuarie, dar va fi necesară în continuare o testare de screening de mai puțin de 48 de ore înainte de a ajunge în China.

Această decizie coincide cu așteptata reluare treptată a călătoriilor în străinătate de către chinezi, după trei ani de frustrări legate de politica strictă Covid-19 aplicată de autorități.

În numele principiului precauției, o duzină de țări au decis să impună teste PCR călătorilor care vin din China, țară afectată de o creștere a numărului de cazuri de Covid-19. Marocul a interzis tuturor călătorilor din China „indiferent de cetățenie” să intre în țară, informează 20 Minutes.

Această măsură va fi aplicată începând de marți și până la noi ordine, a precizat ministerul marocan de Externe într-un comunicat, menționând că „Regatul Marocului a urmărit îndeaproape, în ultimele săptămâni, evoluția pandemiei Covid-19 în Republica Populară Chineză”.

author avatar
Tudor Borcea
191 afisari

3 COMENTARII

 1. china a scos teste false:
  -fals POZITIV data trecuta
  -fals NEGATIV,
  de data asta!

  nu ne sfiim sa repetam:

  CHINA TREBUIE DISTRUSA!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...