AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Bill Gates, decorat ca un erou national. Lecție pentru Big Pharma

Covid-19. Bill Gates, decorat ca un erou national. Lecție pentru Big Pharma

Fondatorul Microsoft și filantropul Bill Gates , a primit Hilal-e-Pakistan a doua cea mai înaltă onoare civilă din această țară, pentru eforturile sale de a ajuta la eradicarea poliomielitei în Pakistan și la răspunsul împotriva Covid-19.

Gates s-a aflat, joi, într-o vizită de o zi în Pakistan și s-a întâlnit cu primul ministru pakistanez Imran Khan.

Prima vizită a lui Gates în Pakistan

El a vizitat, de asemenea, Centrul Național de Comandă și Control ( NCOC ) care supraveghează eforturile de a reduce pandemia Covid-19. Un comunicat al biroului priemierului pakistanez a indicat, joi,  că aceasta este prima vizită a lui Gates în Pakistan.

La reședința premierului a fost ogranizat un dineu în onoarea miliardarului american, care a fost informat despre eforturile Pakistanului privind eradicarea poliomielitei și răspunsul la pandemia Covid-19, scrie The Economic Times.

Fundația Bill și Melinda Gates a fost un contributor major la eradicarea poliomielitei la nivel mondial prin Gavi, alianța pentru vaccinuri.

Gates s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul Planificării și Dezvoltării și șeful NCOC, Asad Umar, și cu asistentul special al prim-ministrului (SAPM) pentru sănătate, dr. Faisal Sultan.

Într-un comunicat, NCOC a spus că filantropul și delegația sa au participat la sesiunea de dimineață a forumului.

„A fost informat despre rolul și metodologia NCOC, despre realizările sale de la începutul pandemiei de Covid-19, despre situația coronavirusului din Pakistan, precum și despre intervențiile nefarmaceutice pentru a controla răspândirea bolii”.

Delegația lui Gates a fost informată despre secvențierea genomului care se desfășoară în Pakistan și despre variantele de coronavirus

Potrivit comunicatului, Bill Gates a apreciat succesul Pakistanului împotriva Covid-19, în ciuda resurselor limitate, și a inițiativelor și măsurilor pentru siguranța sănătății publice.

author avatar
Tudor Borcea