AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Big Pharma anunță noi venituri colosale. Cât câștigă Pfizer cu vaccinul...

Covid-19. Big Pharma anunță noi venituri colosale. Cât câștigă Pfizer cu vaccinul său

Covid-19. Big Pharma anunță noi venituri colosale. Cât câștigă Pfizer cu vaccinul său

Compania farmaceutică americană Pfizer a raportat în primul trimestru o cifră de afaceri de 25,7 miliarde de dolari, în creștere cu 77% față de anul trecut, în mare parte datorită vânzărilor vaccinului anti-Covid-19.

Numai vaccinul a reprezentat mai mult de jumătate din venituri, generând 13,2 miliarde de dolari, potrivit rezultatelor financiare ale companiei publicate marți. „Continuăm să livrăm lumii vaccinul Cominarty, care rămâne un instrument esențial pentru a ajuta pacienții și companiile să evite cele mai grave efecte ale pandemiei Covid-19”, a declarat directorul general al Pfizer, Albert Bourla.

22 de miliarde din pastila anti-Covid

„Suntem pe cale să ne îndeplinim angajamentul de a livra cel puțin 2 miliarde de doze în țările cu venituri mici și medii (în 2021 și 2022), inclusiv cel puțin 1 miliard în acest an”, a adăugat executivul.

Pfizer și-a menținut, de asemenea, prognoza de a face vânzări de 22 de miliarde de dolari pentru pastila sa anti-Covid, Paxlovid, pe parcursul întregului an. Din ianuarie până în martie, vânzările sale au fost în valoare de 1,5 miliarde de dolari, scrie Boursorama.

În aprilie, OMS a recomandat insistent acest antiviral pentru pacienții cu forme mai puțin severe de Covid-19 și „cu risc mai mare de spitalizare”. Potrivit Pfizer, pilula a primit autorizații de introducere pe piață în peste 60 de țări.

„Există cerere pentru acest produs”, a declarat Angela Hwang, președintele unității comerciale a Pfizer, în cadrul unei conferințe telefonice cu analiștii, anticipând o creștere a infecțiilor cu Covid-19 pe măsură ce restricțiile sanitare vor fi relaxate, în special în Europa. „Fiecare doză pe care o producem este expediată și comandată”, a spus Hwang. Până la sfârșitul lunii iunie, Pfizer speră să fi produs un total de 30 de milioane de doze de Paxlovid.

Compania și-a revizuit în scădere estimarea privind profitul anual, în principal din cauza unei modificări a standardelor sale contabile. Autoritatea de reglementare a pieței bursiere din SUA cere companiilor farmaceutice să includă anumite cheltuieli, cum ar fi achizițiile pentru cercetare și dezvoltare, în proiecțiile lor financiare.

Studiile clinice din Rusia vor fi oprite

Pfizer se așteaptă acum la un profit anual pe acțiune cuprins între 6,25 și 6,45 dolari, față de un interval cuprins între 6,35 și 6,55 dolari anterior. Vânzările anuale sunt în continuare prognozate între 98 și 102 miliarde de dolari. Vaccinul Covid-19 Cominarty este așteptat să reprezinte un venit de 32 de miliarde de dolari în acest an.

În ceea ce privește invazia rusă în Ucraina, grupul a reamintit că și-a menținut livrările umanitare de medicamente către Rusia, dar că toate profiturile filialelor sale din această țară au fost folosite pentru a finanța ajutorul umanitar pentru poporul ucrainean.

De asemenea, Pfizer a declarat că nu va mai iniția studii clinice în Rusia, nu va recruta noi pacienți pentru studiile clinice în curs și va suspenda viitoarele investiții cu parteneri locali pentru construirea de fabrici.

author avatar
Tudor Borcea
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger