AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Armata SUA renunță la vaccinarea obligatorie

Covid-19. Armata SUA renunță la vaccinarea obligatorie

covid-19Bulgaria sfidează UE: refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva Covid-19 / Ce a făcut cu dozele deja cumpărate

Pentagonul a abrogat marți cerința ca personalul militar american să fie vaccinat împotriva Covid-19, după ce a fost constrâns de Congres să facă acest lucru. 

Această restricție de sănătate, una dintre ultimele restricții majore rămase în Statele Unite, a determinat peste 8.000 de persoane să părăsească armata americană, potrivit Pentagonului.

Republicanii critică obligativitatea vaccinării

Lloyd Austin, secretarul Apărării, a scris în memoriul de încheiere a dispoziției că este „deosebit de mândru” de eforturile depuse de departamentul său pentru combaterea Covid-19. El a mai spus că Pentagonul va continua să încurajeze vaccinarea.

Textul nu menționează o posibilă revenire în trupe a soldaților care au fost scoși din rîndurile armatei pentru nevaccinare, scrie Le Journal de Montreal.

La 15 decembrie, Congresul SUA a adoptat o dispoziție într-o lege privind bugetul militar prin care se cerea Departamentului Apărării să revină asupra cerinței de vaccinare. Potrivit Pentagonului, scopul dispoziției a fost acela de a proteja sănătatea și pregătirea optimă a militarilor americani.

Kevin McCarthy, liderul republican din Camera Reprezentanților, a susținut că cerința de vaccinare a afectat recrutarea militarilor, dar Pentagonul a spus că nu are date care să susțină acest lucru.

author avatar
Tudor Borcea
377 afisari

2 COMENTARII

  1. Ba ar fi fost bine să mai rămână valabilă injectarea militaurilor amerloci. Măcar la atât să fie și ei buni: de cobai.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger