AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 anulează din nou Crăciunul europenilor! Guvernele se întorc la restricții

Covid-19 anulează din nou Crăciunul europenilor! Guvernele se întorc la restricții

covid-19Covid-19 anulează din nou Crăciunul europenilor! Guvernele se întorc la restricții

Varianta Omicron sperie Europa! Din cauza posibilei răspândirii a noii tulpini a coronavirusului, descoperită recent în Africa de Sud, guvernele naționale au impus noi restricții anti-pandemice.

Germania, de exemplu, permite accesul în magazinele non-alimentare doar persoanelor vaccinate. În unele situații, va fi necesar test atât pentru vindecați, cât și pentru vaccinați. Persoanele nevaccinate vor avea dreptul să se întâlnească doar cu grupuri de două persoane. La evenimentele publice organizate în interior, numărul maxim de persoane va fi de 200. Stadioanele vor putea funcționa doar cu o capacitate de 30-50% sau cel mult 15.000 de spectatori.

Munchen a anulat faimosul târg de Crăciun Christkindlmarkt, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19. Orașul München a anulat anul acest și celebrul Oktoberfest.

Belgia devansează vacanța de Crăciun din cauza restricțiilor

Și Belgia introduce restricții înainte de sărbători. De luni, 6 decembrie, școlile gimnaziale trec în sistem hibrid, cu prezență fizică de maximum 50%. În şcoli, portul măştii sanitare va fi de acum obligatoriu începând cu vârsta de 6 ani.

În plus, școlile primare și grădinițele intră în vacanță cu o săptămână mai devreme, în 18 decembrie. Evenimentele în interior cu mai mult de 200 de persoane sunt interzise, la fel și activitățile extrașcolare. Publicul va trebui să stea aşezat şi să poarte mască. Regula se va aplica inclusiv în sălile de cinema şi în timpul congreselor. Activităţile sportive în sală vor fi în continuare autorizate, însă fără public. Evenimentele în exterior, cum sunt meciurile de fotbal, ar putea avea loc fără limitarea numărului de persoane.

Noi restricții și în Iralnda, Italia și Portugalia

Și Guvernul irlandez a anunţat vineri introducerea de noi restricţii, printre care închiderea cluburilor şi distanţarea socială în baruri, restaurante și hoteluri, relatează Agerpres. Capacitatea de primire este redusă la jumătate în instituţiile culturale şi pentru evenimentele sportive, unde purtarea măştii este obligatorie.

Dublinul anunţase însă de la mijlocul lui noiembrie o serie de măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului şi pentru a proteja sistemul medical, la doar câteva săptămâni după ridicarea aproape integrală a restricţiilor în vigoare.

Și în Italia, de luni, doar persoanele vaccinate mai au aces acces în baruri, restaurante, săli de agrement şi clădiri publice. Între timp, Portugalia, cea mai vaccinată țară a Uniunii Europene, a anulat marile evenimente programate pentru noaptea de Anul Nou.

Lockdown în Austria

Amsterdam anulează festivităţile de Revelion organizate de primărie, din cauza creșterii numărului de infecții cu coronavirus și a numărului de internări în spitale.

Austria a intrat pe 22 noiembrie în lockdown pentru trei săptămâni, măsură luată în vederea limitării răspândirii coronavirusului. Decizia guvernului de la Viena a provocat deja proteste ample în capitala austriacă.

author avatar
Andreea Vlad