AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 amenință Marea Britanie cu o penurie de bere

Covid-19 amenință Marea Britanie cu o penurie de bere

Covid-19 amenință Marea Britanie cu o penurie de bere

O grevă zguduie Regatul Unit, îngrijorând proprietarii de pub-uri, dar și clienții amatori de bere la halbă.

În unele zone ale țării, se așteaptă la o penurie de bere, dacă situația continuă, relatează The Independent.

Muncă mai multă, bani mai puțini

Pentru că șoferii responsabili de livrarea berii au lansat o grevă aproape generală care vizează obținerea unei creșteri a salariilor. Este vorba de șoferii companiei de livrare XPO Logistics Drinks, care alimentează 40% din unitățile britanice care servesc bere.

După ce au solicitat o îmbunătățire a salariilor, angajații au obținut doar o creștere de 1,4%, considerată insuficientă.

Anul trecut, pandemia Covid-19 i-a lovit și pe acești soferi, fiind trimiși în șomaj tehnic pentru o vreme, înainte de o recuperare plasată sub semnul lipsei de ore suplimentare. Mulți au pierdut în jur de 10.000 de lire sterline (peste 11.500 de euro) în ultimul an.

Setea mare a britanicilor

Sindicatele au calificat creșterea salarială propusă ca fiind „derizorie”, deoarece a ignorat complet rata inflației de 3,9%. Greva a fost votată cu majoritate, un simbol al exasperării crescânde a celor care trebuie să facă față cerințelor tot mai mari ale angajatorului lor. De la redeschiderea localurilor, volumul de bere care trebuie transportat nu a fost niciodată atât de mare, scrie Slate.

În această perioadă deja foarte dificilă, proprietarii de pub-uri vizate de riscul unei penurii de bere sunt îngrijorați și speră la o ieșire rapidă din criză. Acest lucru poate avea loc numai dacă XPO Logistics Drinks acceptă să crească salariile decent. Și să restabilească câteva reguli esențiale de siguranță pentru bărbații și femeile care livrează.

Recent, protocoalele sanitare au fost desființate în cadrul companiei, plasându-i pe angajați în situații de risc.

author avatar
Tudor Borcea
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger