AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19, al patrulea val. Noi restricții de acces în mai multe țări...

Covid-19, al patrulea val. Noi restricții de acces în mai multe țări europene

Covid-19, al patrulea val. Noi restricții de acces în mai multe țări europene

Varianta Delta le face pe guverne să se teamă de un nou reviriment al epidemiei care ar putea genera noi restricții la sfârșitul acestei veri.

În încercarea de a contracara răspândirea epidemiei Covid-19, țările europene, unde se așteaptă o revenire puternică în următoarele săptămâni, își îngreunează condițiile de acces.

UE a depășit SUA

Dacă speră că înăsprirea recentă a măsurilor de sănătate din anumite state membre va da roade în fața variantei Delta, Uniunea Europeană se poate bucura cel puțin că a depășit SUA la rata de vaccinare a populației cu prima doză.

Strategia europeană de vaccinare, care începuse mai încet decât în ​​Marea Britanie și Statele Unite din cauza lipsei de resurse suficiente, a făcut obiectul unor critici la începutul anului. Comisia Europeană, care a coordonat comenzile de vaccinare pentru cele 27 de state membre, fusese vizată, scrie 20 Minutes.

Restricții în Spania și Grecia

În Spania, premierul Pedro Sánchez, a promis sâmbătă, 17 iulie, că jumătate din populație va fi complet vaccinată săptămâna viitoare și și-a reiterat obiectivul de a ajunge la 70% până la sfârșitul verii.

A doua zi după impunerea unei stingeri de noapte în Catalonia, a venit rândul insulei grecești Mikonos, simbol al nopților festive, să restabilească anumite restricții, inclusiv între orele 1 a.m. și 6 a.m.

Franța extinde linia roșie

Franța a impus, începând de sâmbătă la miezul nopții, teste Covid-19 de mai puțin de 24 de ore călătorilor nevaccinați din Marea Britanie, Spania, Portugalia, Cipru, Grecia și Țările de Jos.

Până în prezent au fost acceptate teste de 72 de ore, cu excepția turiștilor care provin din Marea Britanie și care au trebuit să susțină un test de mai puțin de 48 de ore. De asemenea, Franța și-a extins lista țărilor „roșii” la noi state: Tunisia, Mozambic, Cuba și Indonezia.

Covid la ministrul britanic al Sănătății

Îngrijorat de „prezența persistentă” în Franța a variantei Beta, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, guvernul britanic a decis să îi supună pe cei care vin în țară la carantină, chiar dacă sunt vaccinați. Această variantă este una dintre cele patru așa-numite variante îngrijorătoare identificate de OMS, alături de Alpha, Gamma și Delta.

Ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a anunțat sâmbătă că a dat rezultate pozitive la Covid-19, cu două zile înainte de ridicarea a aproape toate restricțiile din Anglia, o măsură care îngrijorează din cauza creșterii cazurilor conexe cu varianta Delta.

„Mesaj confuz”

„Eliminăm toate măsurile de barieră pe 19 iulie și, pe de altă parte, punem în carantină rezidenții englezi sau dublu vaccinați care se întorc din Franța”, s-a declarat uimit dr. Maud Lemoine, consultant în hepatologie la Spitalul St Mary din Londra, considerând că acest lucru trimite un „mesaj foarte confuz oamenilor”.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) prezice o revenire puternică a numărului de cazuri Covid în următoarele săptămâni, cu aproape cinci ori mai multe cazuri noi până la 1 august. Cu toate acestea, numărul de spitalizări și decese ar trebui să crească mai lent, potrivit ECDC, datorită vaccinurilor.

author avatar
Tudor Borcea
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger