AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. A încercat să se vaccineze într-un braț fals din silicon pentru...

Covid-19. A încercat să se vaccineze într-un braț fals din silicon pentru a obține certificatul sanitar

Covid-19. A încercat să se vaccineze într-un braț fals din silicon pentru a obține certificatul verde

Un italian din Piemont dornic să obțină prețiosul permis de sănătate a încercat, joi, să fie vaccinat anti-Covid-19  într-o proteză de silicon, a declarat vineri, 3 decembrie, președintele acestei regiuni din nord-vestul Italiei.

Când asistenta de vaccinare a descoperit subterfugiul, bărbatul a încercat să o convingă să nu spună nimic.

Va răspunde în fața legii

„Acest caz ar friza ridicolul dacă nu am vorbi de un gest de o gravitate enormă și inacceptabil în fața sacrificiului pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea noastră, ca vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, a denunţat într-o postare pe Facebook, Alberto Cirio, președintele regiunii Piemont.

Bărbatul în cauză s-a prezentat joi seară într-un centru de vaccinare din Biella, în Piemont (nord-vest). Proteza a fost foarte bine realizată, însă culoarea și senzația la atingere i-au trezit imediat suspiciunile asistentei însărcinate cu administrarea vaccinului, care i-a cerut să-și scoata cămașa, descoperindu-i astfel înșelătoria.

El i-a cerut apoi asistentei să nu spună nimic, ceea ce aceasta a refuzat să facă, a spus Cirio în postarea sa, precizând că acest bărbat „va răspunde pentru faptele sale în fața justiției”.

Un „super certificat” va intra în vigoare de luni

La fel ca toți vecinii săi europeni, Italia se confruntă în prezent cu o reapariție a pandemiei Covid-19 (aproape 17.000 de cazuri noi înregistrate în 24 de ore, joi). În acest moment, aproape 85% dintre cei peste 12 ani au fost complet imunizați, scrie Le Figaro.

De luni, va fi pus în aplicare un „super certificat sanitar”: acesta va fi acordat doar persoanelor vaccinate și vindecate de Covid-19 și va permite accesul la cinema, teatru sau la restaurant. Permisul sanitar obișnuit, care poate fi obținut prin efectuarea unui test antigen simplu, va permite în esență accesul la locul de muncă.

author avatar
Tudor Borcea