AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. A început al doilea val al epidemiei. „Estimările noastre s-au dovedit...

Covid-19. A început al doilea val al epidemiei. „Estimările noastre s-au dovedit a fi greşite”

covid-19

Covid-19. Coreea de Sud, una dintre ţările-model pentru întreaga lume, a anunţat că se luptă cu „al doilea val” de infectări cu temutul virus chinezesc.

Țara trece prin „al doilea val” de infecţii cu noul coronavirus în jurul capitalei Seul, transmite presa locală, citând autorităţile sud-coreene din domeniul sănătăţii.

Coreea de Sud a raportat duminică noaptea 17 cazuri noi de coronavirus, pentru prima dată în aproape o lună când numărul cazurilor noi înregistrate zilnic a scăzut sub 20.

Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din Coreea de Sud (KCDC) a declarat anterior că ţara nu a ieşit niciodată din primul val, de fapt.

Cu toate acestea, KCDC a anunţat luni că un weekend din luna mai a marcat începutul celui de-al doilea val de infecţii în zone intens populate din jurul oraşului Seul.

„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, cât şi din februarie până în martie. Acum vedem că al doilea val este în curs începând de la vacanţa din luna mai”, a declarat Jeong Eun-kyeong, director al KCDC, potrivit BBC.

La finalul lunii februarie, Coreea de Sud a raportat un vârf de 900 de cazuri într-o zingură zi, reprezentând atunci primul focar mare din exteriorul Chinei.

Până la sfârşitul lunii aprilie, în urma unei campanii intensive de monitorizare şi testare, numărul cazurilor noi nu a mai depăşit cifra zece.

Coreea de Sud a înregistrat în total 12.438 de cazuri de COVID-19, dintre 280 soldate cu decese.

author avatar
Andreea Vlad
480 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger