AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. 61 de pasageri din Africa de Sud, testați pozitivi în Olanda....

Covid-19. 61 de pasageri din Africa de Sud, testați pozitivi în Olanda. Toți sunt suspecți de varianta Omicron

Covid-19. 61 de pasageri din Africa de Sud, testați pozitivi în Olanda. Toți sunt suspecți de varianta Omicron

Acești pasageri, de proveniență din două zboruri din Cape Town și Johannesburg, din Africa de Sud, au fost testați pozitiv pentru Covid-19 la sosirea pe aeroportul Amsterdam-Schipol, a anunțat sâmbătă, 27 noiembrie, autoritatea sanitară din Olanda, la ora când varianta Omicron provoacă temerile unei contagiuni masive.

Autoritățile olandeze încearcă să identifice „cât mai curând posibil” dacă aceste persoane sunt pozitive pentru noua variantă Omicron, așa cum puternic se suspectează.

O nouă variantă „îngrijorătoare”, spune OMS

„Știm acum că 61 dintre rezultate au fost pozitive și 531 negative”, a spus autoritatea sanitară olandeză (GGD), adăugând că pasagerii care au fost testați pozitiv au fost plasați în carantină la un hotel de lângă aeroportul Amsterdam-Schipol.

Pasagerii testați au sosit vineri la Amsterdam. Cei cu rezultate negative își vor putea continua călătoria dacă nu locuiesc în Țările de Jos. În caz contrar, vor trebui să se izoleze acasă, scrie AFP.

Aceste cazuri pozitive apar în timp ce noua varianta Omicron, depistată în urmă cu câteva zile, îngrijorează autoritățile sanitare. Organizația Mondială a Sănătății a clasificat varianta drept „îngrijorătoare”, după ce a denumit-o, în timp ce multe țări, inclusiv SUA și Canada, și-au închis granițele pentru călătorii din Africa de Sud, țara unde a fost descoperită varianta Omicron.

Omicron ar prezenta un risc crescut de contagiune în comparație cu alte variante, inclusiv Delta, dominantă și deja foarte contagioasă. Reprezintă un risc „ridicat spre foarte ridicat” pentru Europa, a avertizat vineri seară Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

În afară de Africa de Sud, Omicron a fost detectat în Malawi, în Israel, la o persoană venită Malawi, Botswana, Hong Kong și Belgia, țară membră a UE.

author avatar
Tudor Borcea
373 afisari

6 COMENTARII

  1. Totul e organizat.Cei 61 au tost trimisi deliberat in Europa pentru a propaga virusul.Cand vrei sa opresti o epidemie e simplu inchizi complet granitele pentru o perioada.Nu se doreste asta fiindca sunt vaccinuri de vandut.

    • Tocmai în Africa…. ESTE O GRIPĂ NORMALĂ ȘI PROȘTII PUN BOTUL.
      Câștigători: marile companii farmaceutice și unii politruci

  2. variante din astea de virusi si viroze au fost tot timpul , dar acum datorita propagandei platita cu bani big pharma sint umflate cu pompa pentru ca s-au obisnuit la bani facuti usor cu fel de fel de cocleli in plus vor restrictii cat mai multe pentru noua resetare cu oameni tinuti in ham si care sa accepte tot ce le da o mana de smecheri innebuniti de putere .

  3. Prea spuneau multi ca in Africa nu sint bonavi , acum a fost inventata pentru ei si o tulpina si mai vartoasa ca celelalte . deocamdata tulpina , sa vedem cum scot bolnavii , probabil din pix ca si pe aici . multi s-au repezit la infulecat gogosile oms , rafila ni le livreaza de acum zilnic !

  4. Ăia care circulau cu caricioplanul nu erau „imunizați” și „protejați” de doze???
    CHIAR NIMENI NU VEDE AȚA ALBĂ CU CARE-I CUSUTĂ MĂSCAREA!?

  5. Minciuni, minciuni, minciuni! Numai ziaricii, tâmpiții si intoxicatii mai pot crede in ” testele ” astora. Tot cu pcr, tot cu pcr?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger