AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. 1,2 milioane de chinezi, puși în carantină după doar trei cazuri...

Covid-19. 1,2 milioane de chinezi, puși în carantină după doar trei cazuri asimptomatice

Covid-19. 1,2 milioane de chinezi, puși în carantină după doar trei cazuri asimptomatice

În timp ce Beijingul se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă, autoritățile chineze au decis să pună în carantină orașul Yuzhou, confruntat cu o revenire a Covid-19.

De la începutul epidemiei, autoritățile au aplicat o strategie „zero Covid” care constă în a face totul pentru a limita pe cât posibil apariția de noi cazuri.

13 milioane de oameni, deja în lockdown

Cu toate acestea, reveniri sporadice de focare au avut loc în mod regulat în ultimele luni, iar China își dublează vigilența în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de iarnă (din 4 până în 20 februarie 2022).

Orașul Yuzhou, situat în provincia Henan, la aproape 800 de kilometri sud de Beijing, a anunțat, luni seara, celor 1,2 milioane de locuitori ai săi că trebuie să rămână acasă, pentru a limita răspândirea virusului.

Măsura, a cărei durată nu a fost precizată, este luată după descoperirea a trei cazuri asimptomatice de Covid-19. Peste tot în Yuzhou, „barierele vor fi poziționate pentru a aplica strict măsurile de prevenire”, a avertizat primăria pe contul său oficial Weibo.

Orice ieșire din localitate este acum interzisă, dacă nu este autorizată, scrie AFP.

China a raportat marţi, 4 ianuarie, 175 de cazuri noi, dintre care 95 în oraşul Xi’an din nordul ţării, cu o populaţie de 13 milioane de locuitori, care se se află în lockdown de aproape două săptămâni. Este cel mai important şi mai strict lockdown impus în China după cel din Wuhan (centru), de la începutul pandemiei.

Xi’an, renumit pentru armata sa subterană de teracotă, este noul epicentru al pandemiei din China. Peste 1.600 de cazuri au fost identificate în acest oraș din 9 decembrie.

Acest bilanţ oficial este fără comparaţie cu bilanțurile zilnice anunţate în majoritatea ţărilor lumii. Dar reprezintă un număr semnificativ de cazuri pentru autoritățile din China.

author avatar
Tudor Borcea