AcasăȘTIRI EXTERNECovid-10: Ieșirea din restricții, riscuri maxime pentru China. Virusul ar putea ucide...

Covid-10: Ieșirea din restricții, riscuri maxime pentru China. Virusul ar putea ucide până la 2,1 milioane de persoane

Covid-10: Ieșirea din restricții, riscuri maxime pentru China. Virusul ar putea ucide până la 2,1 milioane de persoane /Foto: printscreen

În timp ce China se îndreaptă în sfârșit spre ieșirea din politica „zero Covid-19”, există îngrijorare cu privire la rata scăzută de vaccinare în rândul persoanelor în vârstă, estimându-se că virusul ar putea ucide până la 2,1 milioane de persoane.

O treime dintre chinezii în vârstă de 80 de ani și peste nu sunt încă complet vaccinați, la o rată de vaccinare de mai puțin de 10% din totalul populației. Autoritățile sanitare au anunțat miercuri o relaxare generală a restricțiilor, dar experții avertizează că China s-ar putea confrunta acum cu o creștere necontrolată a infecțiilor pentru care sistemul său de sănătate nu este pregătit.

Fără obligație de vaccinare

Printre cei mai expuși riscului se numără persoanele în vârstă, care sunt încă reticente la vaccinare. Compania britanică de analize medicale Airfinity a făcut recent o previziune îngrijorătoare, potrivit căreia până la 2,1 milioane de oameni ar putea muri din cauza Covid-19 în China, având în vedere nivelurile actuale de imunitate.

Pentru a ajunge la această cifră, s-a bazat pe cel de-al cincilea val din Hong Kong din acest an, unde reticența persoanelor în vârstă de a se vaccina a fost dramatică. Din cele peste 10.500 de decese înregistrate la acea vreme, 67% au fost înregistrate la persoane neimunizate și peste 95% au fost la persoane cu vârsta de 60 de ani și peste. Vârsta medie a victimelor era de 86 de ani, informează Le Point.

Timp de aproape trei ani, politica sanitară strictă a Beijingului a dus la izolarea unor cartiere și chiar a unor orașe întregi, în timp ce populația trebuia să fie testată aproape zilnic. Dar autoritățile nu au vrut să impună o obligație de vaccinare, oferind în schimb recompense – vouchere, mese gratuite – pentru a încuraja persoanele în vârstă să se imunizeze.

În iulie, când capitala Beijing a vrut să limiteze accesul în locurile publice la cei care au fost vaccinați, autoritățile au  fost nevoite să renunțe rapid în fața furiei populației, încă traumatizată de scandalurile chinezești privind vaccinurile din ultimii ani. Strategia „zero Covid-19” a avut „tendința de a marginaliza rolul vaccinurilor în aplicarea legii”, spune Yanzhong Huang de la Council on Foreign Relations, un think tank cu sediul la New York.

Și, spre deosebire de alte țări în care persoanele în vârstă au fost vaccinate în mod prioritar, atunci când China și-a lansat campania în 2021, a ales să se adreseze mai întâi angajaților din sectoarele „cu risc ridicat” și apoi persoanelor de vârstă activă.

În prezent, lipsa unor orientări clare îi lasă încă pe chinezii de vârsta a treia cu îndoieli în ceea ce privește siguranța vaccinurilor, observă Ben Cowling, profesor de epidemiologie la Școala de Sănătate Publică a Universității din Hong Kong.

Iar numărul limitat de cazuri din China de până acum a însemnat că „beneficiul perceput al vaccinării este încă destul de scăzut”, spune el. Autoritățile locale ar trebui să producă „broșuri ușor de înțeles” privind vaccinarea și să se bazeze pe familii pentru a-i încuraja pe membrii lor mai în vârstă să facă injecțiile, a declarat guvernul chinez săptămâna trecută.

„Naționalismul joacă un rol important”

Dar chiar dacă China reușește să crească rata de vaccinare, rămân îndoieli cu privire la eficacitatea pe termen lung a vaccinurilor chinezești. Beijingul refuză în continuare să autorizeze vaccinurile cu ARN, cum ar fi Pfizer-BioNTech și Moderna, care sunt considerate mai eficiente.

„Naționalismul joacă un rol important” în acest refuz, au comentat Yanzhong Huang, J. Stephen Morrison și Scott Kennedy într-o lucrare recentă publicată de Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.

Acest lucru „înseamnă că formulelee occidentale, cum ar fi vaccinurile cu ARN și antiviralele, ies din discuție”. Un studiu realizat de Universitatea din Hong Kong a arătat că trei doze de Sinovac oferă „un nivel ridicat de protecție împotriva cazurilor grave”, în special pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste.

Dacă trei doze de vaccin chinezesc sunt într-adevăr „eficiente” în reducerea numărului de decese, China va trebui să ofere vaccinuri cu ARN pentru a-și imuniza populația pe termen lung, spune Xi Chen, profesor asociat la Școala de Sănătate Publică a Universității Yale.

author avatar
Tudor Borcea
255 afisari

7 COMENTARII

  1. ,,Militarii Palariilor Albe distrug rezervele de sange contaminat cu vaccin
    După ce Congresul a votat 350-80 în favoarea abrogarii mandatului neconstituțional al vaccinului Covid-19 al lui Lloyd Austin pentru toți membrii forțelor armate, diviziunea White Hat a armatei americane a făcut un pas mai departe, distrugând donațiile de sânge luate de la militarii vaccinați.
    Ei spun că dovezile empirice demonstrează dincolo de orice îndoială că, deși donatorii ar putea să nu prezinte efecte secundare legate de vaccin, primitorii de plasmă contaminată au avut reacții adverse, inclusiv moarte subită, de la sânge contaminat. Caz concret: Sgt. William Wright, un bărbat sănătos, în vârstă de 36 de ani, staționat la Fort Bliss, Texas, a fost rănit în timpul unui exercițiu de antrenament până a avut nevoie de o transfuzie. Wright nu a fost vaccinat; dusese o luptă grea pentru a obține o scutire religioasă. Era inconștient în acel moment și, prin urmare, nu a putut întreba dacă plasma care i-a intrat în vene a fost sifonată de la o persoană vaccinată. Fără să știe Wright, donatorul fusese dublu vaxat și stimulat. Părea să-și revină – vitalele lui erau normale și mânca alimente solide – dar a rămas sub observație la Centrul Medical al Armatei William Beaumont-Fort Bliss și a avut suficientă putere pentru a întreba dacă i s-a dat sânge vaccinat. Când i s-a spus că a făcut-o, a protestat. Două zile mai târziu, Wright, încă la spital, a murit brusc – atac de cord major. O examinare post-mortem a găsit un cheag de sânge de 11 inchi într-o arteră a plămânilor lui.
    Mișcarea medicilor White Hat susține că regimul criminal Biden a îngropat sute de rapoarte similare care calomniază prețiosul său vaccin.
    „Când un pacient nevaccinat primește plasmă vaccinată, ei bine, statisticile nu mint. Ceea ce am fost martori este un număr astronomic de mare de trupe care prezintă totul, de la efecte secundare ușoare și temporare până la efecte secundare severe și de durată și, în unele cazuri, moarte. Cunosc personal 12 bărbați care au avut nevoie de o transfuzie și s-au opus cu vehement la vaccinarea cu plasmă. Li s-a spus că sunt proprietatea guvernului și nu au dreptul să o refuze”, a declarat un medic de la Womack Army Medical Center, Fort Bragg, pentru Real Raw News.
    Joi, conducerea superioară a Centrului Medical al Armatei Womack a ajuns la un consens pentru a incinera și a distruge stocul său de sânge contaminat cu vaccin – aproximativ 500 de litri de plasmă refrigerată și sânge integral care nu fusese încă turnat într-o centrifugă. Vestea actului eroic s-a răspândit rapid în rândul comunității White Hat și, în câteva ore, alte baze militare au început să distruga sângele contaminat. Fort Meade, locul unde se află Comandamentul Cyber din SUA, și-a distrus aprovizionarea, la fel ca și aerodromul Hunter Army și Fort Benning, ambele în Georgia. În total, 23 de unitati militare au distrus sângele toxic…
    „Din fericire, marinii au rezistat mandatului de la început și au donat în mod sange regulat. Estimarea aproximativă, 150.000 de marini nevaccinați care pot dona de 6 ori pe an. De asemenea, unitățile de Operațiuni Speciale au refuzat vaccinarea. Adică 43.000 de bărbați și femei. Nu vom avea lipsă de sânge nevaccinat.’’ ‘’

    • Ba ar trebui să le dea. Să se bucure și viermii militaurizați amerloci de binefacerile propagandei lor nenorocite.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger