AcasăȘTIRI EXTERNECosturile dezastrelor naturale în 2021: 250 miliarde de dolari

Costurile dezastrelor naturale în 2021: 250 miliarde de dolari

Costurile catastrofelor naturale la nivel mondial în 2021 s-au ridicat la circa 250 de miliarde de dolari (221 de miliarde de euro), în creștere cu 24% față de anul trecut, potrivit unei prime estimări publicate de compania de reasigurare Swiss Re.

Factura pentru asigurători este evaluată la 105 miliarde de dolari, de asemenea o creștere cu 17% în comparație  cu 2020.

Swiss Re a precizat că 2021 este al patrulea cel mai costisitor an pentru companiile de asigurări din 1970, în ceea ce priveşte acoperirea daunelor provocate de catastrofele naturale.

”În 2021, pierderile asigurate în urma dezastrelor naturale au depăşit din nou media precedentă pe 10 ani”, a constatat compania elvețiană.

Peste 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa sau sunt în continuare date dispărute în urma dezastrelor naturale de anul acesta.

Ida și inundațiile din Europa

Cel mai costisitor dezastru natural din 2021 este uraganul Ida, care a lovit regiuni întregi de la New Orleans până la New York și  a generat daune asigurate cuprinse între 30 şi 32 de miliarde de dolari. Furtuna de iarnă Uri, care a lovit iniţial Texasul, a provocat pagube în valoare de 15 miliarde de dolari.

Inundațiile din iunie din Germania și Belgia, precum și din țările vecine, au fost cel mai costisitor dezastru din Europa, provocând pierderi economice de 40 de miliarde de dolari și o factură de 13 miliarde de dolari pentru asigurători.

Cel mai costisitor an înregistrat până acum a fost 2017, când au avut loc uraganele Harvey, Irma şi Maria.

„Impactul dezastrelor naturale pe care le-am experimentat anul acesta subliniază încă o dată necesitatea investițiilor semnificative în consolidarea infrastructurii critice pentru a amortiza șocul condițiilor meteorologice extreme”, a declarat Jerome Jean Haegeli, economist șef al Swiss Re.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger