AcasăȘTIRI EXTERNECoșmarul revine. Un milion de persoane, izolate în Wuhan, epicentrul pandemiei Covid-19

Coșmarul revine. Un milion de persoane, izolate în Wuhan, epicentrul pandemiei Covid-19

Coșmarul revine. Un milion de persoane, izolate în Wuhan, epicentrul pandemiei Covid-19

Majoritatea locurilor publice și a mijloacelor de transport în comun sunt închise timp de trei zile într-un district din Wuhan. Locuitorilor din anumite zone considerate a fi de mare risc le este interzis să-și părăsească locuințele. Autoritățile au decis măsuri de izolare după ce au descoperit mai multe cazuri asimptomatice de Covid-19.

Autoritățile din districtul Jiangxia din metropola chineză au anunțat miercuri „măsuri temporare de control” după ce au detectat patru cazuri de Covid-19 printre locuitorii săi, potrivit CNN.

OMS: „toate ipotezele rămân pe masă”

Timp de trei zile, barurile, cinematografele, piețele, restaurantele, lăcașurile de cult și locurile turistice din districtul cu peste 970.000 de locuitori sunt închise, iar transportul public este suspendat. De asemenea, locuitorii au fost rugați să nu părăsească districtul Jianxgia decât dacă este absolut necesar.

De asemenea, locuitorilor din patru zone identificate ca fiind de risc ridicat le este interzis să își părăsească domiciliile. Alte patru zone sunt identificate ca fiind de risc mediu, iar rezidenții acestora nu trebuie să părăsească locuințele, informează BFM TV.

Măsurile au fost luate „pentru a reduce fluxul de persoane, pentru a diminua riscul de infecție încrucișată și pentru a reveni la zero cazuri de Covid-19 cât mai curând posibil” după descoperirea a patru cazuri asimptomatice, au precizat autoritățile. Două cazuri de infectare cu virusul au fost depistate pentru prima dată în urma unui test de screening, iar celelalte două în rândul rudelor primilor doi infectați.

China continuă să își pună în aplicare strategia zero Covid, instituind măsuri de confinare imediat ce apar câteva cazuri. Primul sistem de izolare a fost implementat în Wuhan la începutul anului 2020.

Deși originile virusului nu au fost încă determinate, două noi studii publicate marți au indicat încă o dată piața din Wuhan ca fiind un potențial punct de plecare al epidemiei. Dar „toate ipotezele rămân pe masă”, potrivit OMS.

author avatar
Tudor Borcea
171 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu se poate. Ce se întîmplă la richipei, acolo, nu are legătură cu gripa. ESTE ALTCEVA LA MIJLOC.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger