AcasăȘTIRI EXTERNECoșmarul energetic începe în Franța? Uriașă pană de curent la Paris. Cartiere...

Coșmarul energetic începe în Franța? Uriașă pană de curent la Paris. Cartiere întregi au rămas în beznă – VIDEO

Coșmarul energetic începe în Franța? Uriașă pană de curent la Paris. Cartiere întregi au rămas în beznă - VIDEO / Foto: printscreen

În contextul temerilor legate de întreruperile de energie electrică din această iarnă din cauza crizei energetice din Franța, mai multe cartiere din Paris au fost afectate de întreruperi de energie, joi noaptea.

Inclusiv primăria capitalei a fost afectată. Potrivit Enedis, gestionarul rețelei de distribuție electrică, o avarie tehnică la un transformator al companiei a fost cauza masivei întreruperi de curent, 100 de străzi fiind afectate.

125.000 de locuințe au rămas în beznă

Pe site-ul său de internet, Enedis a precizat că 75 de străzi au rămas fără curent cu puțin timp înainte de ora 23.00 în arondismentele 1 și 4. 62 de străzi au fost avariate în arondismentul 3, iar 34 de străzi în cel de-al patrulea.

Primarul Paris Centre, Ariel Weil, a confirmat incidentul pe Twitter, menționând întreruperi de energie electrică în arondismentele 4 și 5. „Nu credeam că va fi atât de rapid”, a spus el. „Incidentul nu are nimic de-a face cu întreruperi de curent”, a declarat pentru Le Figaro operatorul sistemului de transport al energiei electrice RTE din Île-de-France.

În jurul orei 22.15, „avaria” unui transformator Enedis a avut „repercusiuni asupra rețelei RTE, prin intermediul unui radial de 225.000 de volți care trece pe sub Paris. 125.000 de locuințe au rămas fără electricitate în momentul de vârf al incidentului”, a precizat grupul pe Twitter.

În detaliu, aproape 60.000 de locuințe au fost deconectate o vreme și 65.000 pentru 20-40 de minute.

„Trăiască lumânările”

Dacă incidentul a fost aproape rezolvat în jurul orei 23, o sută de gospodării mai așteptau încă joi seară o intervenție manuală suplimentară din partea Enedis, precizează RTE. O parte din arondismentele 5 și 14 era încă cu probleme în jurul orei 23.30, a indicat Enedis – care și-a cerut scuze – în aplicația sa „Enedis à mes côtés”.

Numeroase imagini și videoclipuri ale incidentului au fost postate pe rețelele de socializare, arătând străzi cufundate în întuneric. „Importantă pană de curent (…) care tocmai s-a încheiat. Nu am mai trăit așa ceva în viața mea. Trăiască lumânările”, a scris un locuitor al Parisului pe Twitter.

 Macron: „Fără scenarii de panică”

„Suntem o țară mare”, a declarat președintele Emmanuel Macron, asigurând că modelul energetic din Franța va rezista în această iarnă „în ciuda războiului”, și că „scenariile de panică” trebuie eliminate.

Guvernul, care spune că anticipează „toate scenariile” într-o măsură de „previziune”, a trimis o circulară prefecților, la sfârșitul lunii noiembrie, pentru ca aceștia să-și pregătească departamentele în cazul unor pene de curent.

Aceste întreruperi aleatorii de sarcină, de maximum două ore, care ar putea viza 60% din populație și care ar avea loc în momentul vârfurilor de consum, nu sunt încă decât un „scenariu fictiv”, insistă șeful statului. „Este normal ca guvernul să pregătească un scenariul unui caz extrem”, a spus Macron.

author avatar
Tudor Borcea
4.444 afisari

6 COMENTARII

  1. Spionii rusi din Austria via Croatia si Hunia isi fac treaba.
    Bravo Rusia chiar dati razboi hibrid.
    Eu am crezut ca nu va pricepeti la razboi ca in Ucraina.

  2. Franta o tara de pedofili si poponari care au distrus Africa isi merita soarta nu mai este mult si o sa arda tot Parisul cind se vor supara negrii si arabii ,o natiune pierdut a condusa de un poponar sluga lui Bideu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger