AcasăȘTIRI EXTERNECoșmar în Londra după Jubileul reginei Elisabeta / Greva care poate paraliza...

Coșmar în Londra după Jubileul reginei Elisabeta / Greva care poate paraliza tot transportul

Coșmar în Londra după Jubileul reginei Elisabeta / Greva care poate paraliza tot transportul

Pe lângă anulările și întârzierile de zboruri și trenuri, perturbările din transportul britanic s-au agravat luni, 6 iunie, odată cu o grevă generalizată a metroului din Londra.

Sindicatul RMT a declanșat luni o grevă de 24 de ore, iar multe stații de metrou din rețeaua londoneză au fost închise.

„Perturbări grave” în transportul public

Transport for London (TfL) a avertizat asupra unor „perturbări grave” și a recomandat navetiștilor să evite călătoriile de luni și până marți la ora 8.00.

Între timp, mii de pasageri au avut dificultăți să se întoarcă acasă după lungul weekend al Jubileului de platină al reginei Elisabeta a II-a, sute de zboruri fiind anulate de Easyjet, British Airways, Tui și Wizz Air, potrivit presei britanice. Purtătorii de cuvânt ai Easyjet, British Airways și Eurostar nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale AFP.

Călătorii care au luat trenul Eurostar pentru weekendul prelungit al Jubileului s-au confruntat, de asemenea, cu întârzieri mari. „Controalele de pașapoarte și de securitate din Londra durează mai mult decât de obicei, ceea ce duce la cozi lungi. Ca urmare, serviciul nostru înregistrează întârzieri majore”, a scris Eurostar pe Twitter, cerându-și scuze.

Efectele pandemiei Covid-19

Industria aviatică se confruntă cu o lipsă severă de angajați, după ce a concediat mii de oameni în plină pandemie Covid-19, care a blocat traficul aerian timp de luni de zile și apoi a redus drastic zborurile din cauza restricțiilor sanitare.

În prezent, aviația se luptă să recruteze personal și să facă față unei creșteri puternice a cererii de călătorii, acum că restricțiile de sănătate au fost ridicate, scrie Le Journal de Montreal.

Sectorul transporturilor a fost unul dintre cele mai afectate de pandemie, traficul aerian fiind aproape oprit de luni de zile, iar numărul pasagerilor din metroul și trenurile britanice scăzând brusc. Companiile aeriene și politicienii se învinovățesc reciproc pentru haosul actual din aeroporturi.

Săptămâna trecută, vicepremierul Dominic Raab a acuzat companiile aeriene că nu sunt „bine pregătite” pentru revenirea cererii. Industria aeronautică acuză autoritățile că nu au accelerat procedurile de validare pentru noul personal de zbor și de aeroport.

Problema este de așteptat să continue „până la sfârșitul sezonului estival”, atât în Marea Britanie, cât și în restul Europei, a avertizat Airlines for Europe într-o notă.

author avatar
Tudor Borcea
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger