AcasăȘTIRI EXTERNECorupţie şi delapidare la cel mai înalt nivel? Incredibil! Boris Johnson, acuzat...

Corupţie şi delapidare la cel mai înalt nivel? Incredibil! Boris Johnson, acuzat că s-a „înfruptat” cu 200.000 de lire, bani din donaţii!

Boris-JohnsonCorupţie şi delapidare la cel mai înalt nivel? Incredibil! Boris Johnson, acuzat că s-a "înfruptat" cu 200.000 de lire, bani din donaţii!

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, este acuzat că şi-ar fi renovat apartamentul din „Downing Street 11” cu bani din donaţii secrete. Ar fi vorba de 200.000 de lire sterline.

Prin urmare, opoziţia laburistă a cerut declanşarea unei anchete asupra modului în care guvernul premierului conservator a cheltuit banii contribuabililor britanici.

Vineri, un ministru al guvernului a afirmat că Boris Johnson şi-a asumat costurile „din propriile buzunare”, fără a preciza cu toate acestea dacă el i-a restituit banii unui donator.

Nu cunoaştem adevărul în această dispută între cei doi grei care par mai interesaţi în legătură cu cine minte decât de fondul problemei„, a subliniat duminică, la Sky News, deputata laburistă Jess Phillips.

Partidul Laburist vrea anchetă

Avem nevoie de o veritabilă anchetă independentă„, a cerut ea, afirmând că Partidul Laburist va face o interpelare urgentă asupra acestui subiect săptămâna viitoare în parlament.

O astfel de anchetă ar urma să examineze „dacă contracte sunt acordate prin SMS, dacă reduceri de impozite sunt acordate prin SMS sau dacă premierul îşi foloseşte prietenii pentru a obţine bani ca să-şi repare apartamentul„, a detaliat ea, cu referire la un schimb de SMS-uri cu omul de afaceri James Dyson.

author avatar
Andrei Ștefan