AcasăȘTIRI EXTERNECorupție la vârf în New York. Viceguvernatorul statului s-a predat FBI

Corupție la vârf în New York. Viceguvernatorul statului s-a predat FBI

Corupție la vârf în New York. Viceguvernatorul statului s-a predat FBI

Viceguvernatorul democrat al statului New York, Brian Benjamin, a fost inculpat, marți, pentru corupție de către justiția federală americană și și-a dat demisia după doar câteva luni de la venirea la putere, au anunțat autoritățile americane. 

„Brian Benjamin, viceguvernatorul statului New York, a fost acuzat de luare de mită și alte infracțiuni conexe”, a declarat Procuratura Federală din Manhattan într-un comunicat. Adjunctul guvernatorului statului, în vârstă de 45 de ani, „s-a predat la sediul FBI în Manhattan în această dimineață” și a fost adus în fața unui judecător federal, se precizează.

Demisia cu efect imediat

Marți seara, guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, al patrulea cel mai populat stat din SUA (aproximativ 20 de milioane de locuitori), a anunțat că a „acceptat demisia cu efect imediat” a lui Benjamin. „Este clar pentru amândoi că nu poate continua să fie viceguvernator. Cetățenii statului trebuie să aibă încredere absolută în guvernul lor”, a insistat Kathy Hochul.

Brian Benjamin este acuzat că, din 2019, și-a „folosit autoritatea” în calitate de membru ales al legislativului statului pentru a „deturna un grant administrat de statul New York spre o organizație controlată de un investitor imobiliar, în schimbul unor contribuții” la campania sa pentru a fi ales în 2021 în funcția de controlor de finanțe al orașului New York. Subvenția, în valoare de 50.000 de dolari, a fost plătită unei organizații non-profit controlată de investitorul imobiliar, scrie Le Figaro.

Benjamin este, de asemenea, acuzat că a furnizat documente false atunci când și-a depus candidatura pentru funcția de viceguvernator la alegerile din 2022 și că „s-a angajat într-o serie de minciuni și înșelăciuni pentru a ascunde mecanismul de corupție”.

Brian Benjamin a preluat funcția de viceguvernator al New York-ului în august pentru a o înlocui pe Kathy Hochul, care a devenit guvernator după demisia predecesorului ei, Andrew Cuomo, acuzat de agresiune sexuală.

author avatar
Tudor Borcea
425 afisari

4 COMENTARII

  1. OARE LA EI NU ESTE CORUPTIE SAU O VAD NUMAI IN ROMANIA? SA LE-O IMPRUMUTAM PE ZEITA ANTICORUPTIE KOVESI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger