AcasăȘTIRI EXTERNECoronavirusul nu va fi învins până la sfârșitul anului, spune OMS

Coronavirusul nu va fi învins până la sfârșitul anului, spune OMS

Coronavirusul nu va fi învins până la sfârșitul anului, spune OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că este nerealist să ne așteptăm ca omenirea să scape de Covid-19 până la sfârșitul anului. Michael Ryan, directorul operațiunilor de urgență al OMS, a declarat că ar fi posibilă totuși reducerea numărului de spitalizări și de decese.

„Ar fi foarte prematur și, cred, nerealist să credem că vom termina cu acest virus până la sfârșitul anului”, a declarat Michael Ryan.

„Dar cred că ceea ce putem elimina, dacă suntem inteligenți, sunt spitalizările, decesele și tragedia asociată acestei pandemii”.

Vaccinarea personalul medical, o prioritate pentru începutul anului

Potrivit lui Michael Ryan, OMS se concentrează pe menținerea scăzută a transmisiei coronavirusului , contribuind la prevenirea apariției variantelor și reducerea numărului de persoane infectate. Vaccinarea personalului sanitar din prima linie și a celor mai vulnerabili va „înlătura frica și tragedia pandemiei”, a adăugat el.

Directorul OMS critică țările bogate

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, dorește ca vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății să înceapă în fiecare țară de pe glob în primele 100 de zile ale anului – ceea ce înseamnă că mai sunt 40 de zile pentru a atinge acest obiectiv.

El a salutat primele injecții cu vaccin permise de dispozitivul Covax, luni, în Ghana și Coasta de Fildeș. „Este încurajator să vezi lucrătorii din domeniul sănătății din țările cu venituri mici începând să fie imunizați, dar este regretabil că acest lucru se întâmplă la aproape trei luni după ce unele dintre țările mai bogate și-au început campaniile de imunizare”, a spus el, scrie 20 Minutes.

„Și este regretabil faptul că unele țări continuă să acorde prioritate imunizării adulților mai tineri și mai sănătoși, cu un risc mai mic de a se îmbolnăvi în cadrul propriilor populații, în locul lucrătorilor din domeniul sănătății și al persoanelor în vârstă din altă parte”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus

author avatar
Tudor Borcea
124 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger