AcasăȘTIRI EXTERNECoronavirus: Șeriful din Los Angeles refuză să impună obligația de a purta...

Coronavirus: Șeriful din Los Angeles refuză să impună obligația de a purta masca

Coronavirus: Șeriful din Los Angeles refuză să impună obligația de a purta masca

Pe măsură ce contaminările încep să crească din nou, comitatul Los Angeles a reintrodus purtarea măștilor în interior, inclusiv pentru cei vaccinați.

Două viziuni se ciocnesc în Los Angeles cu privire la modul de a limita răspândirea Covid-19. Pe de o parte, autoritățile locale au decis să reintroducă purtarea măștilor în interior, inclusiv pentru persoanele vaccinate. Pe de altă parte, șeriful din comitatul Los Angeles a criticat această alegere sâmbătă, 17 iulie, și a avertizat că nu respecta această obligație.

„Nu este bazată pe știință”

„Forțarea persoanelor vaccinate sau care au avut deja Covid-19 să poarte o mască în interior nu este bazată pe știință și contrazice recomandările Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC)”, scrie șeriful Alex Villanueva într-un comunicat.

Subliniind că serviciile sale „sunt subfinanțate”, el adaugă că „nu va dedica resursele lor limitate” aplicării acestei instrucțiuni și se va baza pur și simplu pe bunăvoința locuitorilor metropolei californiene, scrie 20 Minutes.

Nu sunt suficienți oameni vaccinați

Măsura, motivată de o deteriorare a situației de sănătate, va a intrat în vigoare ân comitatul Los Angeles, SUA, care include orașul cu patru milioane de locuitori și împrejurimile sale. „Comitatul nu este unde ar trebuie să fie” în ceea ce privesc vaccinările, a justificat oficialul de sănătate, doctorul Muntu Davis, anunțând decizia.

Peste 1.900 de cazuri noi de Covid-19 au fost identificate  vineri, un nivel care nu a fost atins încă din martie, conform cifrelor oficiale. În prezent, aproximativ 452 de persoane sunt spitalizate în comitat, de două ori mai mult decât acum o lună.

author avatar
Tudor Borcea
259 afisari

1 COMENTARIU

  1. ” …in ceea ce PRIVESC vaccinarile… ” – bravo, Bulă, esti din ce in ce mai tăntălău.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger