AcasăȘTIRI EXTERNECoreea de Sud și SUA plănuiesc exerciții cu „arme nucleare” americane

Coreea de Sud și SUA plănuiesc exerciții cu „arme nucleare” americane

Într-un interviu acordat presei sud-coreene, președintele țării, Yoon Suk-yeol, a dezvăluit, luni, existența unor discuții între Coreea de Sud și Statele Unite despre exerciții militare comune, incluzând active nucleare americane. Acest anunț vine după noi lansări de rachete balistice din partea Coreei de Nord.

Coreea de Sud și Statele Unite discută posibilitatea de a organiza exerciții militare comune care să includă mijloace nucleare americane, pe fondul amenințării crescânde din partea Coreei de Nord, a declarat președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol într-un interviu acordat, luni, ziarului Chosun Ilbo.

Salve balistice de Anul Nou de la Phenian

Manevrele comune, a adăugat liderul, ar fi menite să eficientizeze punerea în aplicare a „descurajării extinse” a SUA, o referire la capacitatea armatei americane, prin intermediul puterii sale nucleare în special, de a descuraja orice atac împotriva aliaților Washingtonului.

„Armele nucleare aparțin SUA, dar pregătirea, schimbul de informații, exercițiile și antrenamentele ar trebui să fie efectuate în comun de Coreea de Sud și SUA”, a declarat Yoon Suk-yeol, indicând că Washingtonul s-a arătat „destul de pozitiv” cu privire la această idee, notează Ouest-France.

Comentariile vin după ce Coreea de Nord a efectuat un nou tir de rachetă balistică în ziua de Anul Nou, în timp ce presa oficială nord-coreeană a relatat în urmă cu puțin timp că președintele Kim Jong-un a ordonat dezvoltarea de noi rachete și producția în masă de arme nucleare.

author avatar
Tudor Borcea
147 afisari

3 COMENTARII

  1. Ha ha de cate ori sa mai spun ca am avut dreptate????…..Austria si evreii mafioti au vandut arme nucleare peste tot ca sa creeze haos,inclusiv in Koreea de Nord
    Acum tot ei fac pe pompierii „ordo ab chao”….. Pompierul Itzik vrea sa stinga focul facut de Shtrul..ha ha ha stupid people

    • Cand a fost bombardata Hiroshima si Nagasaki tot austriecii cu evreii au vandut plutoniul la Viena…si de atunci nonstop business as usual in Austria

      • Au vandut rachete „exocet” cu incarcatura nucleara peste tot…made in France…business fromAustria&ItzikShtrulMafia

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri